Fitness recept: könnyed olasz focaccia paradicsommal és olívabogyóval

Fitness recept: könnyed olasz focaccia paradicsommal és olívabogyóval

A mai ízletes recept a napsütéses Olaszországba repít. Ezúttal finom, kelt tésztából készült focacciát készítünk. Igazán könnyen elkészíthető. Beleszeretsz ebbe a könnyed tésztába olívabogyóval és koktélparadicsommal. A rozmaring gondoskodik a csodálatos aromáról. Rajtad múlik, hogy ezt az olasz kenyeret csak olívaolajjal szolgálod fel, vagy inkább salátával vagy levessel kóstolod meg.

Hozzávalók:

Hozzávalók focaccia-hoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Vegyél egy nagy tálat, és keverd össze a lisztet, a finomszemű sót, a szárított élesztőt, a cukrot és a finomra vágott rozmaringot. Adj hozzá langyos vizet , és készíts egy ragadós tésztát. Ha megvan, tedd egy tálba, és kend be egy evőkanál olívaolajjal. Takard le a tálat egy konyharuhával, és hagyd meleg helyen megkelni .

Körülbelül 1,5 óra elteltével a tészta térfogata megduplázódik. Most már lehet folytatni. Vedd ki a tálból, és helyezd egy sütőpapírral bélelt sütőlapra (36 x 27 cm-es méretet használtunk). Ezután kend be még egy kanál olívaolajjal, nyugodtan oszlasd el rajta az ujaiddal. Tedd félre, és hagyd kelni 30 percig. Ezután finoman nyomkodd bele a félbe vágott olajbogyót és a koktélparadicsomot a focacciába. A végén szórd meg a tetejét durva szemű sóval és a maradék rozmaringlevéllel.

Süsd 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig (aranyszínűre). Miután kivetted, hagyd lehűlni egy ideig, majd vágd fel, és tálalhatod.

Tippünk: A focacciának fantasztikus íze van levesekkel, salátákkal vagy olívaolajjal.

Könnyed olasz focaccia paradicsommal és olívabogyóval

Tápértékek

Tápértékek 1 szeletben (összesen 12 szelet)

Kalória97 
Fehérje3,2 g
Szénhidrát15,3 g
Zsír2,6 g

Videó a recepthez: könnyed olasz focaccia paracsiommal és olívabogyóval

Fűszerezésének és aromájának köszönhetően ez az ízletes focaccia elrepít a napsütötte Olaszországba. Kóstold meg, és meglátod, te is beleszeretsz az olajbogyó, a koktélparadicsom, az aromás rozmaring és a könnyed tészta keverékébe.

Oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük