Fitness recept: Kinder tejszelet liszt nélkül, magas fehérjetartalommal

Fitness recept: Kinder tejszelet liszt nélkül, magas fehérjetartalommal

Friss, túrós, könnyű és édes, és még a tápértéke is nagyszerű. Ilyen a mi Kinder tejszelet fitnesz receptünk. Harapj bele a puha tésztába és a túrós krémbe, mandulavajjal, kókusszal és fehér csokoládéval. A sütemény szeletenként akár 10 g fehérjét és csupán 95 kalóriát tartalmaz, ezért protein snack-ként is alkalmas a sportolók számára.

A tészta hozzávalói: 

A krém hozzávalói:

Díszítéshez:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A tojás fehérjét szétválasztjuk a sárgájától, majd együtt egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját összekeverjük a kakaóval, proteinnel, sütőporral, Xylittel és vízzel. Ezt követően a habot a kakaós masszához keverjük. Az elkészített tésztát a sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük, majd a sütőben 180 °C -n 15 percig sütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A túrót és a mandulavajat csomómentes krémmé keverjük. Ha megsül a tészta, hagyjuk kihűlni, majd félbe vágjuk. A tészta egyik felét megkenjük túrós krémmel. A másik felét ráhelyezzük a krémmel megkent tésztára. A tejszeletet legkevesebb egy óra hosszat dermedni hagyjk a hűtőben, ezt követően 12 darabra szeleteljük. Minden szelet tetejét kókuszolajjal felolvasztott étcsokoládéval díszítjük. A Kinder tejszelet fitnesz verzióját még további 30 percre hűtőbe helyezzük, majd tálaljuk. Nyam!

Fitness recept: Kinder tejszelet liszt nélkül, magas fehérjetartalommal
tápértékeEgy szelet
Kalória95
Fehérje10 g
Szénhidrát6 g
Zsír5 g
Rostanyagok1 g

Te is megkóstolod a Kinder tejszeletünket? Melyik édes finomságot kedveled leginkább? Írd meg nekünk kommentben. Amennyiben fitnesz receptünk elnyerte tetszésedet, oszd meg a többiekkel is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük