Fitness recept: indonéz csirke satay mogyorószósszal

Fitness recept: indonéz csirke satay mogyorószósszal

A mai választásunk minden húsimádót levesz majd a lábáról, ugyanis a satayként is ismert, indonéz nyárson sült hús receptjét mutatjuk be nektek. Elkészítésének módja mindössze annyi, hogy a pácolt csirkemell darabokat pálcikára tűzdeljük és megsütjük. A nyárs kiváló módszer arra, hogy a hús megőrizze ízét és szaftosságát. Aztán már tunkolhatod is a szószba és voilá. Mi a mogyorószósz mellett voksoltunk, mely a csirkável eszméletlen ízkombináció. Mindenképp próbáld ki.

Hozzávalók a húshoz és a páchoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Hozzávalók a tálaláshoz (opcionális):

  • friss koriander
  • limelé
  • rizs
Az indonéz csirke satay mogyorószósszal hozzávalói

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsük el a csirkemelleket. Öblítsük át és vágjuk őket nagyobb darabokra. Ezután jöhet a pác. Fogj egy tálat és keverd össze a kókusztejet, a kókuszcukrot, egy kis darab, finoman szeletelt gyömbért, zúzott fokhagymát, szójaszószt, kurkumát és curryport. Rakd a húst a pácba, itasd át és legalább két óráig hagyd a hűtőben, lehetőleg az éjszaka folyamán.

Ha a hús megpácolódott, olvadd tovább a receptet. Fogd a nyársakat (lehetnek fából, rozsdamentes acélból vagy más biztonságos anyagból) és óvatosan tűzd rá a csirkemell darabokat. Mindig hagyj egy kis helyet a darabok között, hogy jól átsüljenek. Majd forró ghiben gyorsan süsd át a húsokat.

A végén már csak a szósz elkészítése van hátra. Egyszerű a folyamat. Keverd össze az összes hozzávalót (mogyoróvaj, kókusztej, kókuszcukor, szójaszósz, sriracha és limelé), majd öntsd fel az egészet annyi vízzel, amennyi szükséges. Mixerrel szuper, krémes állagot kaphatsz. Végül, díszítsd a tányérod citrommal, mogyoróval vagy korianderrel.

Indonéz csirke satay mogyorószósszal
Tápértékek1 adag köret nélkül (összesen 4 adag)
Kalória432 
Fehérje43 g
Szénhidrát11 g
Zsír24 g

Tálalhatod rizzsel vagy bármilyen körettel. Azonban ha húsimádó vagy, lehet, hogy nem is lesz rá szükséged. Na, jó étvágyat!

végeredményt nyugodtan oszd meg közösségi oldalunkon a #gymbeamhu hashtaget használva.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük