Fitness recept: Fish and Chips

Fitness recept: Fish and Chips

A leghagyományosabb brit étel, a fish and chips nem kell hogy egy zsíros gyorséttermi étel legyen. Néhány finomítást végeztünk, és a fő összetevőket a sütőben készítettük el. Így az étel zsírtartalma nagymértékben csökken, miközben az összhatása ugyanaz marad, sőt, talán még jobb is, mivel az összetevők természetes íze igazán kiemelkedik. Kóstold meg ezt a receptet házi joghurtmártással. Biztosan nem fogod megbánni.

Hozzávalók a halhoz:

Hozzávalók a mártáshoz:

  • 100 g 0%-os görög joghurt
  • 20 g savanyú uborka
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss citromlé ízlés szerint
  • ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint

Hozzávalók a sültkrumplihoz:

Fish and Chips - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük a sültkrumpli elkészítésével. A burgonyát meghámozzuk, és hasábokra vágjuk, majd öblítsük le hideg vízzel, és szárítsuk meg papírtörlőn.

Fish and Chips - a burgonya

Terítsük el a burgonyát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, fújjuk be egy kis főzőspray olajjal és szórjuk meg sült burgonya fűszerkeverékkel.

Mossuk meg a halat, szárítsuk meg, és vágjuk kisebb darabokra. Ezután sózzuk meg, és panírozzuk be – először mindkét oldalát liszttel, majd tojással és végül tört kukoricapehellyel.

Fish and Chips - a hal

Először süssük a burgonyát a sütőben 10 percig 200 °C-on. Ezután vegyük ki, tegyük mellé a halat ugyanarra a tepsire, és süssük együtt 15-20 percig, szintén 200 °C-on. Ennyi idő alatt a burgonya és a hal is elkészül. Ha nem, akkor hagyjuk őket egy kicsit tovább a sütőben.

Amíg a hal és a sült krumpli sül, elkészíthetjük a mártást. Vágjuk apróra a fokhagymát és az uborkát, és keverjük össze joghurttal. Adjunk hozzá citromlevet, fekete borsot és sót ízlés szerint. Keverjük össze még egyszer alaposan.

Bizony, már kész is. Csak készülj fel, hogy minden falatot megízlelj!

Fish and Chips
Tápértékek1 adag
Energiatartalom722 kcal
Fehérje59 g
Szénhidrát97 g
Zsír9 g
Rost10 g

Na, megtetszett ez a hagyományos brit finomság, amit gyorséttermi ételből kiegyensúlyozott és egészséges étellé varázsoltunk?

Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi hálózatokon a #gymbeamhu megjelöléssel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük