Fitness recept: fehérjés quinoa csokoládé és banán gazdag ízével

Fitness recept: fehérjés quinoa csokoládé és banán gazdag ízével

A quinoa vagy Chenopodium quinoa egy gluténmentes pszeudogabonaféle, amely a szuperélelmiszerek közé tartozik. Mi egyszerűen beleszerettünk ebbe a hagyományos, dél-amerikai ételbe. Nemcsak annak köszönhetően, hogy fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, hanem azért is, mert sokoldalúan felhasználható a konyhában. Ezúttal édes formában fogyasztottuk reggeli, és úgy döntöttük, hogy egyszerűen nem tarthatjuk meg magunknak ezt a finom receptet. Próbáld ki ezt a magas fehérjetartalmú fehérjés, csokoládés quinoa receptet banánnal és görög joghurttal. A mi napunk ennek köszönhetően tökéletesen indult. Kezdd te is így a napodat!

Hozzávalók:

  • 200 ml víz
  • 150 ml tej (növényi/tehéntej)
  • 100 g quinoa
  • 1 érett banán (120 g)
  • 1 adagolókanálnyi Just Whey fehérje vaníliás/csokoládés ízesítésben
  • 5 g kakaó

Hozzávalók a tálaláshoz:

Hozzávalók a csokoládés quinoához

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Mielőtt belevágnál a főzésbe, áztasd a quinoát hideg vízben 5-10 percig, hogy megszabadulj a keserű íztől. Ezután szűrd le a vizet és főzd a quinoát, amíg szinte puha nem lesz. Ezután add hozzá a tejet és hagyd, hogy megfőjön a quinoa. Eközben zúzd szét a banánt püréssé egy villával és keverd bele a quinoába. Ezután add hozzá a kakaót és a fehérjét, keverd össze alaposan és vedd le a tűzről. Ha kell, adj hozzá több tejet. A csokoládés quinoát még melegen tálald, egy kanál görög joghurttal, liofilizált málnával és banánnal. Bon appetite!

Fitness recept: Fehérjés quinoa csokoládé & banán gazdag ízével
Tápértékek1 adag köret nélkül (összesen 2 adag esetén)
Kalória332
Fehérje20 g
Szénhidrát52 g
Zsír5 g

Reméljük, hogy ugyanannyira imádni fogod ezt a fehérjés, csokoládés quinoa receptet banánnal, akárcsak mi. Ha tetszett a recept, oszd meg a családoddal és a barátaiddal is.

Nyugodtan oszd meg az elkészült művedet a közösségi hálón és add hozzá a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük