Fitness recept: Csicseriborsós pogácsa túrós mártogatóssal

Fitness recept: Csicseriborsós pogácsa túrós mártogatóssal

Ha szereted a hüvelyeseket, imádni fogod ezeket a csicseriborsós pogácsákat. Az elkészítésük egyszerű, az eredmény pedig fantasztikus tápanyagtartalommal rendelkező, ízletes finomság. A pogácsák önmagukban is fogyaszthatók, vagy esetleg köretként, némi hússal vagy annak növényi alternatívájával. Tökéletesen passzol hozzájuk a túrós mártogatós.

Hozzávalók a pogácsához:

Hozzávalók a mártogatóshoz:

Fitness recept - Csicseriborsós pogácsa túrós mártogatóssal

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Kezdjük a túrós mártogatós elkészítésével. Egy tálban keverjük össze a túrót, az olívaolajat, a felaprított fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet, a sót, és a fekete borsot. Alaposan keverjük össze, és hagyjuk állni a hűtőszekrényben. Ezután térjünk rá a pogácsák elkészítésére.

Vegyük ki a csicseriborsót a csomagolásból, öblítsük le, majd turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a tojást, a préselt fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet, a finomra reszelt parmezán sajtot, a lisztet, a sót, a borsot és a köményt. Keverjük össze az egészet.

Szilárd, kissé ragacsos keveréket kell kapnunk, amelyből kisebb pogácsákat formázhatunk. Süssük a pogácsák mindkét oldalát aranybarnára egy előmelegített serpenyőben, amelyre olívaolajat fújtunk. Tálaljuk őket a hűtött mártogatóssal, egy kis petrezselyemmel díszítve.

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápértékek1 adag (összesen 2 adag esetén)
Energia479 kcal
Fehérje37 g
Szénhidrát45 g
Zsír15 g
Rost8 g

Ha szereted az egyszerű, de hihetetlenül ízletes recepteket, ezeket a pogácsákat imádni fogod.

Nyugodtan oszd meg velünk az elkészült alkotásodat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük