Fitness recept: charlotte torta vanília pudinggal és erdei gyümölcsökkel

Fitness recept: charlotte torta vanília pudinggal és erdei gyümölcsökkel

A Charlotte torta egy recept, amely számos okból megragadja a tekintetet. Ha fogyni próbálsz, biztosan örülni fogsz neki, hogy ez a desszert kevesebb kalóriát tartalmaz. Ezen kívül fehérjében gazdag, ezért laktató. De finom ízével is megnyeri a tetszésed. Az édes krém és a könnyű tekercs kombinációja enyhén savanykás lekvárral mennyeien finom lesz. Az már csak hab a tortán, hogy ez a desszert nagyon jól is néz ki. Első pillantásra úgy néz ki, mintha egy luxus pékségben készült volna, pedig nagyon könnyű elkészíteni. Akkor lássunk is hozzá.

Hozzávalók a tekercshez:

Hozzávalók a krémhez:

  • 500 ml sovány tej
  • 250 g lágy, alacsony zsírtartalmú túró
  • 80 g xilit
  • 2 csomag vaníliapuding (kb. 80 g)
  • egy marék liofilizált málna
Hozzávalók a Charlotte torta pudinghoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsd el a tésztát a tekercshez. Ehhez vegyél 4 tojást, és válaszd szét a tojássárgáját a tojásfehérjétől. Tegyél egy csipetnyi sót a tojásfehérjés edénybe, és verd kemény habbá. Ezután keverd össze a sárgáját a finom nádcukorral és egy kanál langyos vízzel egy másik tálban. Addig verd, míg egy sűrű, könnyű habot nem kapsz. Először add hozzá az átszitált tönkölybúza lisztet és a sütőport a tojássárgájához. Ezután óvatosan add hozzá a tojásfehérjét. A kész tésztát oszlasd el egy sütőpapírral bélelt sütőlapon. Helyezd be egy 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd aranysárgára, kb. 10–15 perc alatt. Vedd ki a megsült tésztát a sütőből, vedd le a sütőpapírról, és helyezd a forró piskótát egy tiszta, nedves ruhára. Kend be lekvárral, majd tekerd fel a konyharuha segítségével.

Most pedig készítsük el a krémet. Vedd elő a tejet, a pudingport és a xilitet, és alaposan keverd össze (shakert vagy turmixgépet is használhatsz). Ezután öntsd a keveréket egy lábasba, és addig főzd, amíg sűrű krémet nem kapsz. A forró pudinghoz kanállal add a túrót. Sima krémet fogsz kapni. Hagyd hűlni még pár percig.

És már mindjárt kész. Fogj egy mély tálat, és béleld ki fóliával. Most fogd a kész tekercset, és vágd körülbelül 1 cm-es szeletekre. Helyezd a szeleteket a tálba. Ezután öntsd a kissé már kihűlt krém körülbelül felét a tekercsekre. Szórj bele egy maroknyi törött, liofilizált málnát, majd add hozzá a maradék krémet.

Charlotte torta vanília pudinggal és erdei gyümölcsökkel

Simítsd el a krém tetejét egy spatulával. Ha a teteje kilóg a tálból, nyugodtan vágd le egy késsel. Fedd le a tálat fóliával, és hagyd kihűlni és megszilárdulni a hűtőben, ideális esetben éjszakára. Csomagold ki a megszilárdult Charlotte tortát, fordítsd meg egy nagy tányéron, és távolítsd el a fólia többi részét. Vágd fel, tálald friss vagy liofilizált málnával, és élvezd ezt az ízletes desszertet.

Charlotte torta vanília pudinggal és erdei gyümölcsökkel - Végeredmény

Tápértékek

Tápértékek 1 szeletben (összesen 10 szelet)

Kalória190 
Fehérje9 g
Szénhidrát29,5 g
Zsír4 g

Szeretnéd kényeztetni magad vagy barátaid egy ízletes desszerttel kényeztetni,  még a fogyókúra közben is, ami ráadásul úgy néz ki, mintha egy luxus cukrászdában készült volna? Akkor kóstold meg Charlotte tortát pudinggal.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük