Fitness recept: tiramisu mennyei krémmel és erdei gyümölcsökkel

Fitness recept: tiramisu mennyei krémmel és erdei gyümölcsökkel

A kávé és az édes desszert kombinációja egy tökéletes álom minden ínyenc számára! És úgy döntöttünk, hogy valóra váltjuk ezt az álmot! Készítettünk egy egészséges, kávés tiramisu receptet finom túrókrémmel és friss gyümölccsel. Ez a fantasztikus finomság xilitet tartalmaz, amelyben 40%-kal kevesebb kalória található, mint a cukorban. Nemcsak ízével, hanem magas fehérjetartalmával is meglep. Merüljünk el benne!

Hozzávalók:

  • 500 g krémes túró
  • 250 ml erős kávé
  • 250 g bogyós gyümölcsök (áfonya, málna, ribizli…)
  • 200 g babapiskóta
  • 100 g xilit
  • 50 ml víz
  • 2 tojás
  • kakaó díszítéshez
Hozzávalók a gyümölcsös tiramisuhoz

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Főzzünk egy erős kávét és hagyjuk teljesen kihűlni. A tojásfehérjét válasszuk el a tojássárgájától. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, a tojássárgáját pedig verjük fel. Ezt követően a tojásokat pasztörizáljuk. A xilitet összekeverjük vízzel és a tűzhelyen addig melegítjük, amíg apró buborékokat nem látunk a szélén. Ennek a forró szirupnak a felét a tojásfehérjéhez, a maradék felét pedig a tojássárgájához adjuk, és mindkét keveréket a turmixgéppel habosra keverjük. Ezután adjuk hozzá a túrót a tojássárgájás keverékhez. A krémnek simának kell lennie. Végül óvatosan keverjük a tojásfehérjét fakanállal a krémbe. Itt az ideje, hogy elkészítsük magát a tiramisut. Áztassuk a piskótákat a kávéba és tegyük egymás mellé egy tepsibe. A krém felét rétegezzük a piskótára és adjunk hozzá egy kis gyümölcsöt. Addig ismételjük, amíg az összes összetevőt fel nem használtuk. Végül szórjuk meg a tiramisut kakaóval. Ezután legalább 3 órára tegyük hűtőbe dermedni. Végül tálaljuk és élvezzük a remek ízét!

Fitness recept: Tiramisu mennyei krémmel és erdei gyümölcsökkel
Tápértékek1 adag (összesen 6 adag esetében)
Kalória292
Fehérje16 g
Szénhidrát48 g
Zsír4 g

Szerintünk imádni fogod ezt  a gyümölcsös kávédesszertet és örömet fog szerezni neked és a szeretteidnek is. Ez a fitt finomság figyelmet érdemel, ezért ne felejtsd el megosztani a családoddal és a barátaiddal.

Nyugodtan oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi oldalakon és jelöld meg a #gymbeamhu hashtag használatával.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük