Te is megkóstolnál egy frissítő nyári desszertet? Akkor ez a sütemény a tökéletes választás számodra. Puha alapja nagyszerűen passzol a könnyű krémhez, a díszítésére használt gyümölcs pedig még frissítőbbé teszi ezt a finomságot. Remek választás jeges kávé mellé, és természetesen a medence partján fogyasztva esik a legjobban.
Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g skyr (krémsajt)
- 15 g liofilizált földi eper
- vaníliás Flavor Drops az ízesítéshez
Hozzávalók a feltéthez:
- friss földi eper
- friss málna
- menta
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Első lépésként üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a xilitet, és verd fel, hogy a tojás kemény fehér habot formáljon (ehhez körülbelül 3-4 perc gyors keverés szükséges). Ezután finoman keverd a habba az olajat és a tejet, majd óvatosan forgasd bele a leszitált liszthez kevert sütőport. Ha a tészta elkészült, öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőformába (mi egy 20 cm átmérőjűt használtunk). Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Hogy ellenőrizd, megsült-e már, csak szúrj bele egy fogpiszkálót; ha szárazon húzod ki, a torta elkészült.
Amíg az alap hűl, készítsd el a krémet a skyr, a Flavor Drops és az összetört liofilizált eper felhasználásával.
Ezután kend a krémet a kihűlt alapra, és hagyd a süteményt hűtőben pihenni legalább 2-3 órán, de lehetőség szerint egész éjszakán át. Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted – használhatsz például friss földi epret, málnát vagy mentát.
Tápérték | 1 adagban feltét nélkül (összesen 10 adag készíthető) |
---|---|
Energia | 91 kcal |
Fehérje | 6 g |
Szénhidrát | 10 g |
Zsír | 3 g |
Ez a frissítő sütemény tökéletes választás a forró nyári napokra, hiszen magával ragadó felfrissülést biztosít, de természetesen egész évben bármikor kedvedre fogyaszthatod.
Oszd meg az elkészült süteményt a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása