Fitness recept: Puha sütemény eperkrémmel, mindössze 91 kalóriával

Fitness recept: Puha sütemény eperkrémmel, mindössze 91 kalóriával

Te is megkóstolnál egy frissítő nyári desszertet? Akkor ez a sütemény a tökéletes választás számodra. Puha alapja nagyszerűen passzol a könnyű krémhez, a díszítésére használt gyümölcs pedig még frissítőbbé teszi ezt a finomságot. Remek választás jeges kávé mellé, és természetesen a medence partján fogyasztva esik a legjobban.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a feltéthez:

  • friss földi eper
  • friss málna
  • menta
Puha sütemény eperkrémmel – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Első lépésként üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a xilitet, és verd fel, hogy a tojás kemény fehér habot formáljon (ehhez körülbelül 3-4 perc gyors keverés szükséges). Ezután finoman keverd a habba az olajat és a tejet, majd óvatosan forgasd bele a leszitált liszthez kevert sütőport. Ha a tészta elkészült, öntsd egy sütőpapírral bélelt sütőformába (mi egy 20 cm átmérőjűt használtunk). Tedd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 25 percig. Hogy ellenőrizd, megsült-e már, csak szúrj bele egy fogpiszkálót; ha szárazon húzod ki, a torta elkészült.

Amíg az alap hűl, készítsd el a krémet a skyr, a Flavor Drops és az összetört liofilizált eper felhasználásával.

Puha sütemény eperkrémmel – a krém elkészítése

Ezután kend a krémet a kihűlt alapra, és hagyd a süteményt hűtőben pihenni legalább 2-3 órán, de lehetőség szerint egész éjszakán át. Tálalás előtt ízlés szerint díszítheted – használhatsz például friss földi epret, málnát vagy mentát.

Puha sütemény eperkrémmel

Tápérték

1 adagban feltét nélkül (összesen 10 adag készíthető)

Energia91 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát10 g
Zsír3 g

Ez a frissítő sütemény tökéletes választás a forró nyári napokra, hiszen magával ragadó felfrissülést biztosít, de természetesen egész évben bármikor kedvedre fogyaszthatod.

Oszd meg az elkészült süteményt a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük