Ez a kuglófrecept azoknak szól, akik szeretik a puha desszerteket és a gyümölcsös illatokat. A banánnak köszönhetően ez a süti nem lesz száraz, ráadásul az egész konyhát csodás illatfelhőbe borítja. Te nassolnivalóként vagy a délutáni kávé mellé próbálod ki?
Hozzávalók:
- 250 g (kb. 2-3 darab) érett banán
- 150 g teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt + kb. 15 g a forma beszórásához
- 120 g nádcukor
- 100 g teljes kiőrlésű liszt
- 80 ml zsírszegény tej
- 60 ml repceolaj
- 60 g étcsokoládé (használhatsz csokicseppet, vagy feldarabolhatsz egy táblát)
- 40 g pekándió
- 30 g vaníliás fehérje
- 10 g sütőpor
- 2 tojás
- kókuszolaj főzőspray a sütőforma olajozásához (vajat is használhatsz)
- 10 g porcukor a sütemény megszórásához (opcionális)
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Egy tálban keverd simára az olajat, a cukrot, a tojást, az enyhén összezúzott érett banánt és a tejet. Ezután add hozzá a lisztet, a fehérjét, a sütőport, és keverd össze finoman, de alaposan. Szórd a csokit és a magvakat a tésztára, majd az egészet dolgozd össze.
Készítsd elő a sütőformát – fújd be kókuszolaj főzőspray-vel, vagy kend ki valamilyen más zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Öntsd a keveréket az előkészített formába, és süsd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig. Egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizheted, hogy a torta megsült-e – ha a tészta hozzátapad a fogpiszkálóhoz, süsd tovább egy kicsit. A formából való eltávolítás előtt várd meg, amíg a torta teljesen kihűlt, így megelőzheted, hogy eltörjön. Tálalás előtt meghintheted porcukorral.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápérték | 1 szelet (összesen 15 szelet készíthető) |
---|---|
Energia | 205 kcal |
Fehérje | 6 g |
Szénhidrát | 25 g |
Zsír | 9 g |
Ha szereted az édes és puha, gyümölcsből készült desszerteket, ez a banánkuglóf kitűnő választás számodra.
Oszd meg az elkészült tortát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása