Fitness recept: Puha banántorta

Fitness recept: Puha banántorta

Ez a kuglófrecept azoknak szól, akik szeretik a puha desszerteket és a gyümölcsös illatokat. A banánnak köszönhetően ez a süti nem lesz száraz, ráadásul az egész konyhát csodás illatfelhőbe borítja. Te nassolnivalóként vagy a délutáni kávé mellé próbálod ki?

Hozzávalók:

Puha banántorta – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy tálban keverd simára az olajat, a cukrot, a tojást, az enyhén összezúzott érett banánt és a tejet. Ezután add hozzá a lisztet, a fehérjét, a sütőport, és keverd össze finoman, de alaposan. Szórd a csokit és a magvakat a tésztára, majd az egészet dolgozd össze.

Puha banántorta – elkészítés

Készítsd elő a sütőformát – fújd be kókuszolaj főzőspray-vel, vagy kend ki valamilyen más zsiradékkal, és szórd meg liszttel. Öntsd a keveréket az előkészített formába, és süsd 170 °C-ra előmelegített sütőben kb. 50 percig. Egy fogpiszkáló segítségével ellenőrizheted, hogy a torta megsült-e – ha a tészta hozzátapad a fogpiszkálóhoz, süsd tovább egy kicsit. A formából való eltávolítás előtt várd meg, amíg a torta teljesen kihűlt, így megelőzheted, hogy eltörjön. Tálalás előtt meghintheted porcukorral.

Puha banántorta

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 szelet (összesen 15 szelet készíthető)

Energia205 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát25 g
Zsír9 g

Ha szereted az édes és puha, gyümölcsből készült desszerteket, ez a banánkuglóf kitűnő választás számodra.

Oszd meg az elkészült tortát a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük