Csökkenteni szeretnéd a szénhidrátbeviteledet, de imádod a pizzát? Akkor ez lesz a kedvenc recepted. A tészta alapja karfiol, tojás és sajt keveréke, ettől lesz fehérjedús. És ha feltétnek minden olyan finomságot ráteszel, amit szeretsz, egy tökéletes és tápláló pizza lesz az eredmény. Mi a paradicsom, mozzarella és prosciutto örökzöld ízeit választottuk. Te milyen piiafetéteket szeretsz?
Hozzávalók a tésztához:
- 40 g eidami sajt
- 1 kis karfiol (400 g)
- 1 tojás
- egy csipet só
Egyéb hozzávalók:
- 100 g sovány mozzarella
- 70 g Zero ketchup
- 40 g olivabogyó
- 30 g sonka
- 1 teáskanál szárított oreganó
- 1 marék rukkola
- cseresznyeparadicsom ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a karfiolt, szedjük szét apró darabokra, és főzzük sós vízben 8 percig. Ezután öntsük le a vizet, készítsünk belőle pürét turmixgéppel, és kézzel préseljük ki belőle a folyadékot. Használhatunk szövetkendőt is – tegyük bele az egész keveréket, tekerjük össze, és nyomjuk ki rajta. A lehető legtöbb folyadékot ki kell préselni belőle. Keverjük össze a karfiolt és a tojást és a finomra reszelt sajtot egy csipet sóval. Vegyünk egy tepsit, béleljük ki sütőpapírral, és csináljunk pizzaformát a karfiolos tésztából. Süssük 15 percig 180°C-ra előmelegített sütőben. Vegyük ki a pizzát, kenjük meg zero ketchuppal, tegyünk a tetejére szeletelt mozzarellát, és szórjuk meg oregánóval.
Süssük a pizzát még 10 percig (ugyanúgy 180°C-on). Amikor kivesszük a sütőből, tálaljuk egyszerűen prosciuttóval, cseresznyeparadicsommal és rukkolával.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag (összesen 2 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 321 kcal |
Fehérje | 28 g |
Szénhidrát | 11 g |
Zsír | 17 g |
Rost | 6 g |
Ez a pizza nagyszerű ebédre vagy vacsorára, edzés után meg különösen. Szeretnéf megosztani valakivel, vagy megtartanád inkább magadnak?
Oszd meg velünk alkotásaidat a közösségi médiában #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása