Mindig jól jön egy új ötlet dobozolható ebédre. A csirkemell szerencsére egy olyan sokoldalú alapanyag, amelyet minden alkalommal másféleképpen készíthetsz el – mai receptünkben kuszkusszal, zöldségekkel és az ízeket tökéletesen összehozó bazsalikomos pesztóval kombináljuk. Mi melegen fogyasztottuk el, de a forró nyári napokon hidegen is eheted.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemellfillé
- 250 g teljes kiőrlésű kuszkusz
- 200 g fagyasztott zöldbab
- 150 g koktélparadicsom
- 100 g fagyasztott zöldborsó
- 50 g bazsalikomos pesztó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 1 tk. szárított bazsalikom
- egy marék friss bazsalikom vagy más fűszernövény
- só az ízesítéshez
- fekete bors az ízesítéshez
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Első lépésként darabold fel a csirkemellet kisebb, falatnyi darabokra, majd ízesítsd egy csipet sóval és borssal, saját ízlésednek megfelelően. Forrósíts fel egy evőkanálnyi olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd a csirkét, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ha ez megvan, tedd félre a húst. Ugyanabban a serpenyőben futtasd meg egy picit a feldarabolt fokhagymát, ezután add hozzá a fagyasztott babot, a borsót és a félbevágott koktélparadicsomot, és süsd meg a keveréket. Tedd vissza a megpirított csirkét a serpenyőbe, öntsd hozzá a bazsalikomos pesztót, és az egészet alaposan keverd össze. Ha szükséges, még adhatsz hozzá sót és borsot. Ha az ízek összeértek, vedd le a serpenyőt a főzőlapról.
Keverd össze a kuszkuszt a szárított bazsalikommal és egy csipetnyi sóval, majd önts rá forrásban lévő vizet (kövesd a csomagoláson található instrukciókat – általában 2 rész folyadék szükséges 1 rész kuszkuszhoz). Tegyél egy fedőt a kuszkuszra, tedd félre 5 percre, majd egy villával lazítsd fel. Most, hogy minden elkészült, ideje tálalni: először készíts kuszkuszágyat egy tányéron, arra pedig halmozd rá a csirkés-zöldséges keveréket. Hogy az összhatás még frissebb legyen, díszítsd bazsalikommal vagy más fűszernövénnyel.
Tápérték | 1 adagban (összesen 4 adag készíthető) |
---|---|
Energia | 474 kcal |
Fehérje | 39 g |
Szénhidrát | 50 g |
Zsír | 12 g |
Rost | 5 g |
A csirkés kuszkusz nagyszerű választás ebédre, még akkor is, ha ételes dobozba csomagolod. A pesztóval feldobott zöldségkeveréknek köszönhetően új ízkombinációkat ismerhetsz meg.
Oszd meg az elkészült fogást a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása