Fitness recept: Pesztós-csirkés kuszkusz

Fitness recept: Pesztós-csirkés kuszkusz

Mindig jól jön egy új ötlet dobozolható ebédre. A csirkemell szerencsére egy olyan sokoldalú alapanyag, amelyet minden alkalommal másféleképpen készíthetsz el – mai receptünkben kuszkusszal, zöldségekkel és az ízeket tökéletesen összehozó bazsalikomos pesztóval kombináljuk. Mi melegen fogyasztottuk el, de a forró nyári napokon hidegen is eheted.

Hozzávalók:

Pesztós-csirkés kuszkusz – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Első lépésként darabold fel a csirkemellet kisebb, falatnyi darabokra, majd ízesítsd egy csipet sóval és borssal, saját ízlésednek megfelelően. Forrósíts fel egy evőkanálnyi olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd a csirkét, amíg szép aranyszínű nem lesz. Ha ez megvan, tedd félre a húst. Ugyanabban a serpenyőben futtasd meg egy picit a feldarabolt fokhagymát, ezután add hozzá a fagyasztott babot, a borsót és a félbevágott koktélparadicsomot, és süsd meg a keveréket. Tedd vissza a megpirított csirkét a serpenyőbe, öntsd hozzá a bazsalikomos pesztót, és az egészet alaposan keverd össze. Ha szükséges, még adhatsz hozzá sót és borsot. Ha az ízek összeértek, vedd le a serpenyőt a főzőlapról.

Keverd össze a kuszkuszt a szárított bazsalikommal és egy csipetnyi sóval, majd önts rá forrásban lévő vizet (kövesd a csomagoláson található instrukciókat – általában 2 rész folyadék szükséges 1 rész kuszkuszhoz). Tegyél egy fedőt a kuszkuszra, tedd félre 5 percre, majd egy villával lazítsd fel. Most, hogy minden elkészült, ideje tálalni: először készíts kuszkuszágyat egy tányéron, arra pedig halmozd rá a csirkés-zöldséges keveréket. Hogy az összhatás még frissebb legyen, díszítsd bazsalikommal vagy más fűszernövénnyel.

Pesztós-csirkés kuszkusz

Tápérték

1 adagban (összesen 4 adag készíthető)

Energia474 kcal
Fehérje39 g
Szénhidrát50 g
Zsír12 g
Rost5 g

A csirkés kuszkusz nagyszerű választás ebédre, még akkor is, ha ételes dobozba csomagolod. A pesztóval feldobott zöldségkeveréknek köszönhetően új ízkombinációkat ismerhetsz meg.

Oszd meg az elkészült fogást a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük