A karácsony talán inkább az ünnepi finomságok bőségéről ismert, a húsvét a finomságokkal érdemelte ki népszerűségét. Imádni fogod, amint beleharapsz. A ropogós keksz és a krémes mogyorókrém kombinációja egyszerűen isteni.
Hozzávalók:
- 200 g tönkölybúza finomliszt + 20 g a szóráshoz
- 100 g vaj
- 70 g kókuszcukor
- 50 g teljes kiőrlésű tönkölybúza finomliszt
- 30 g méz
- 1 tojás
- egy csipet só
Hozzávalók a tálaláshoz:
- 100 g MoiMüv mogyorós fehérjés krém
- 10 g porcukor
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Keverjük össze a liszteket a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tojást, a mézet, és a puha vajdarabkákat, majd gyúrjuk, amíg összeáll a tészta. Pihentessük hűtőben legalább egy órát.
Ezután készítsünk elő egy sütőpapírt, szórjuk meg liszttel, nyújtsuk ki a tésztát körülbelül 3 mm vastagságúra és szaggassunk bármilyen húsvéti formát a kekszhez. Ne felejtsük, hogy a kekszek felén ki kell majd szaggatni a közepét, hogy legyen helye a mogyorókrémnek.
Helyezzük a sütiket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 12-15 percig.
Miután kihűlt, tegyünk mogyorókrémet minden keksz alsó részére, majd tegyük a tetejére azokat, amiknek már eltávolítottuk a közepét. Amikor minden kész, szitáluk meg porcukorral.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 darab (összesen 40 darab) |
---|---|
Energiatartalom | 65 kcal |
Fehérje | 1,5 g |
Szénhidrát | 7,5 g |
Zsír | 3 g |
Rost | 1 g |
A húsvét egyszerűen nem lenne teljes édes finomságok nélkül, és ez a keksz tökéletes kiegészítő bármely ünnepi terítékhez.
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása