Fitness recept: Fehérjés, mézeskalácsos desszert befőttesüvegben

Fitness recept: Fehérjés, mézeskalácsos desszert befőttesüvegben

Talán nincs tipikusabb karácsonyi dolog a mézeskalácsnál. Általában nassolnivalóként fogyasztjuk teával vagy kávéval. De mi arra gondoltunk, hogy ezt kicsit megbolondítjuk és egy finom, mézeskalács ízű desszertet készítettünk, amibe könnyű túrókrémet is tettünk lédús almával együtt, mindezt egy befőttesüvegben tálalva. Ez a karácsonyi csemege meghozza a téli hangulatot és tökéletes arra, ha megkívánsz édességeket.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók az almás réteghez:

  • 20 g xylitol
  • 2 közepes méretű alma
  • 2 evőkanál víz
  • 1 teáskanál fahéj
  • fél citrom leve
Fehérjés, mézeskalácsos desszert befőttesüvegben - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Finomra daráld le a mogyorót és keverd össze a liszttel, xylitollal, fehérjeporral, sütőporral és mézeskalács fűszerrel. Majd add hozzá a tojást és a mézet és formálj belőle egy sima, nem ragadós tésztát. Ha ragadós, akkor adj még hozzá egy kis lisztet. Hagyd a tésztát pihenni a hűtőben egy ideig, majd nyújtsd ki a lisztes gyúródeszkán körülbelül 3 cm vastagságúra. Díszítésként vágj fel ki pár sütit (a kisebb formák a legjobbak), a többi tésztát pedig hagyd úgy a lyukakkal együtt. Óvatosan tedd a mézeskalácsos süteményt és a maradék tésztát egy sütőpapírral kibélelt sütőtepsire, kend be a tojással és süsd meg 170 fokos sütőben 8-10 percig.

Eközben készítsd el a krémet. Egy tálban keverd össze a túrót, a mézet és a vaníliás fehérjeport, míg sima állagú nem lesz. Majd készítsd el az almás réteget. Hámozd meg az almát, szedd ki a csutkáját és vágd kis kockákra. Egy edényben lassú tűzön főzd meg az almát a xylitollal, vízzel, citromlével és fahéjjal. Ne felejtsd el kevergetni, nehogy az alma ráragadjon az edény aljára. Ekkor már majdnem kész is van. Hagyd, hogy a mézeskalácslap kihűljön, majd törd kisebb darabokra és egyenletesen oszd el három részes darabokra. Egy része az üveg aljára kerül, amit egy réteg túrókrém és a kihűlt alma követ.

Fehérjés, mézeskalácsos desszert befőttesüvegben - Hozzávalók rétegekben

Ismételd meg ezt a folyamatot, míg el nem fogynak a hozzávalók. Hagyd a mézeskalácsos sütiket a hűtőben egy ideig és utána már tálalhatod is. Persze ne felejtsd el díszíteni az elkészített mézeskalácsos süteményekkel.

Fehérjés, mézeskalácsos desszert befőttesüvegben
Tápérték1 üveg (összesen 3 üveg)
Energia519 kcal 
Fehérje30 g 
Szénhidrát70 g
Zsír11 g
Rost10 g

Videó a recepthez: fehérjés mézeskalácsos desszert befőttesüvegben

A mézeskalács hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez. Ha egy kis lédús almával és túrókrémmel párosítjuk, akkor csodás csemegét kapunk, ami garantáltan karácsonyi hangulatba hoz majd.

Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél és jelöld be a #gymbeamhu-ot.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük