Fitness recept: diós-vaníliakrémes félhold

Fitness recept: diós-vaníliakrémes félhold

Alig várjuk, hogy karácsonykor az illatos, finom, diós-vaníliakrémes kekszet rágcsáljuk csokoládé bevonattal! Ezt a finom félhold alakú kekszet szokás szerint egészségesebb hozzávalókkal készítettük, és az eredmény magáért beszél! Alkossuk meg együtt ezt a diós csemegét!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

  • 400 ml mandula/zsírmentes tej
  • 1 csomag (40 g) vaníliás pudingpor
  • 40 g cukornád
  • ½ tk agar (3 g)

Hozzávalók a bevonathoz:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először készítsük el a tésztát: daráljuk finomra a diót és adjuk hozzá a lisztet, cukrot, sót, és a tojást. Töltsük meg a díszítőzsákot ragacsos tésztával, és kezdjük el formázni az apró félhold alakú süteményeket a sütőpapírral bélelt sütőlapon. Hagyjunk elegendő távolságot az egyes kekszek között, mivel sütés közben megnövekednek. Süssük kb. 15-20 percig a kekszeket 160 °C-on.

Közben elkészíthetjük a krémet egy shakerben a pudingpor, a cukornád, az agar és a mandulatej összekeverésével. Öntsük a keveréket egy edénybe, és főzzük addig, amíg besűrűsödik. Hagyjuk a pudingot és a félhold kekszet is teljesen lehűlni. Töltsük meg a díszítő zsákot a pudingos krémmel, és díszítsük vele a kekszeket. Olvasszuk össze a csokoládét és a kókuszolajat, majd mártsuk bele a kekszeket. Hagyd, hogy lehűljön a bevonat. A félhold keksz tálalásra kész. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés: A keksz nem tárolható hosszú ideig. Három napon belül elfogyasztandó. Hűtőszekrényben, nyitott dobozban tárolandó.

Fitness recept: Diós-vaníliakrémes félhold

Tápértékek

1 keksz (összesen 12 keksz)

Kalória194
Fehérje3 g
Szénhidrát23 g
Zsír10 g

Bízunk benne, hogy ez az ellenállhatatlan diós-vaníliakrémes félhold keksz csodálatos illatot hoz otthonodba, és a szeretteiddel együtt élvezheted majd. Hagyd, hogy a családod és barátaid is átjárja a tökéletes karácsonyi hangulat, és küldd el nekik a receptet.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük