Fitness recept: csokoládés pöfeteg keksz

Fitness recept: csokoládés pöfeteg keksz

Ez az egyedi és finom repedezett süti kívül ropogós, belül pedig pihe-puha. Egy mondatban így jellemeznénk a híres pöfeteg kekszet. Tökéletes karácsonyra is! Az íze azonban olyan jó, hogy egész évben rendszeresen fogod sütni. Az elkészítése a lehető legegyszerűbb, így mindenki meg tudja csinálni.

Hozzávalók:

Csokoládés pöfeteg keksz - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Keverd össze egy tálban a lisztet a kakaóporral, sóval és a sütőporral. Egy másik tálban verd fel a tojást, a nádcukrot, az olajat és a vaníliakivonatot, amíg habos nem lesz. Ezután add ezt a folyékony keveréket a száraz összetevőkhöz és alaposan keverj össze mindent. A tésztának ragadósnak és keménynek kell lennie. Hagyd legalább három óráig a hűtőszekrényben hűlni, ideális esetben hagyd ott egész éjszakára. Ezután használd a tésztát kis golyók gyúrására, forgasd be őket porcukorba, majd helyezd őket sütőpapírra.

Csokoládés pöfeteg keksz - elkészítés menete

Hagyj a kekszek között elég helyett, nehogy összeragadjanak, amikor sütés közben megdagadnak. Süsd a kekszet előmelegített sütőben körülbelül 10 percig 180 °C-on. Hagyd kihűlni az elkészült kekszeket, majd tárold őket zárt dobozban, ideális esetben a hűtőszekrényben. Viszont annyira finomak, hogy valószínűleg nem maradnak túl sokáig rejtve.

Csokoládés pöfeteg keksz

Tápértékek

1 keksz (összesen 24 keksz esetén)

Energiaérték81 kcal
Fehérje1,5 g
Szénhidrát11,5 g
Zsír3 g
Rost1 g

Ha még nem hallottál erről a repedezett, ropós sütiről, itt az ideje, hogy kipróbáld őket. Élvezni fogod az egyedülálló állagát és nagyszerű ízét is. A pöfeteg keksz nagyon finom teával vagy kávéval is.

Ne habozz és oszd meg velünk az alkotásaidat a közösségi hálón és jelölj meg bennünket a #gymbeamhu hashtag használatával.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük