Fitness recept: Csokoládés babka kelt tésztából

Fitness recept: Csokoládés babka kelt tésztából

Amikor pékárut vásárolsz, mindig a legpuhább süteményeknél kötsz ki? Akkor ki kell próbálnod, ezt az otthon sütött csokoládés babkát. A kelt tészta elkészítése kicsit hosszabb időt vesz igénybe, de az eredmény mindenképpen megéri. És még csak nem is kell különösebben ügyesnek lenned ahhoz, hogy elkészítsd ezt a szemet gyönyörködtető csodát. Vonzó látványa és puha állaga mellett minden édességimádót rabul ejtő édes töltelékével is elnyeri a szíved. Te reggelire vagy uzsonnára eszel majd belőle?

Hozzávalók:

Csokoládés babka kelt tésztából

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Kezdjük a tészta elkészítésével. Langyosítsuk fel a tejet. Adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd adjuk hozzá az élesztőt. Fedjük le az edényt egy konyharuhával, és várjunk kb. 10 percet, hogy az élesztő megkeljen. Közben keverjük össze mindkét lisztet a xilittel és a sóval. Ezután adjuk hozzá a tojást, az olvasztott ghít és a megkelt élesztőt. Először óvatosan keverjük össze, majd gyúrjuk át a tésztát. A tésztának tömörnek, rugalmasnak és enyhén ragacsosnak kell lennie. Ha túl ragacsos, adjunk hozzá egy kis lisztet. Ha túl keménynek tűnik, adjunk hozzá egy kis tejet. A tésztát gyúrhatjuk dagasztógéppel vagy jó erős kézzel kézzel és fakanállal. Hagyjuk a tésztát meleg helyen kb. 2 órán át kelni. A kétszeresére kell megnőnie.

A megkelt tésztát tegyük ki a lisztezett deszkára vagy más felületre, és nyújtsuk ki téglalap alakúra. Kenjük el a mogyorókrémet a tészta teljes felületén, majd tekerjük fel a tésztát. Vágjuk a tekercset 2 egyenlő félbe, és a feleket néhányszor csavarjuk át egymáson úgy, hogy a töltelék felfelé essen. Ezután vegyünk egy kenyérsütőformát, permetezzük be főzőolajjal és tegyük bele a roládot. Ha nincs olajspray, akkor sütőpapírral is kibélelhetjük a tepsit.

Csokoládés babka kelt tésztából - Elkészítés

A csokoládés babkát takarjuk le egy konyharuhával a tepsiben, tegyük meleg helyre, és hagyjuk megkelni, de most csak fél órát. Ezután tegyük a 180 °C-ra előmelegített sütőbe és kb. 30 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, és már fogyaszthatjuk is.

Tippünk: A kalács még finomabb egy kis BIO kakaós itallal.

Csokoládés babka kelt tésztából

Tápértékek

1 szelet (összesen 14 szelet)

Energiatartalom189 kcal
Fehérje6 g
Szénhidrát21 g
Zsír9 g

Ez a kelt tésztás babka pihe-puha állagával és tökéletes ízével fog meg, amelyben elsősorban a mogyorós-kakaós töltelék dominál. Nagyszerű édes reggeliként vagy uzsonnaként, amely egy kicsit feldobja a napod.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi hálózatokon és taggeld: #gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük