Fitness recept: clafoutis – francia cseresznyés  pite

Fitness recept: clafoutis – francia cseresznyés pite

Elkészítettük számodra a hagyományos pite egészségesebb változatát, amely egy olyan országból származik, amely az illatos süteményeiről, finom sajtjairól, kiváló minőségű boráról ismert, ahol az emberek a legteljesebb mértékben élvezik az ételek ízét. Engedd meg, hogy bemutassuk a jellegzetes, cseresznyés francia pitét, a Clafoutis-t, amely nemcsak gyönyörűen néz ki, de nagyon finom is. Ezen kívül tökéletes lesz egy délutáni pihenéshez egy napos erkélyen vagy kertben a kedvenc kávéd mellé. Készítsük el együtt ezt az egyszerű desszertet, egy adag fehérjével gazdagítva!

Hozzávalók:

  • 700 g mag nélküli cseresznye (kompót)
  • 200 ml tej
  • 100 g finom tönkölybúzaliszt
  • 70 g xilit
  • 40 g vaj + egy kevés a sütőforma kikenéséhez
  • 30 g vaníliás Just Whey fehérje
  • 4 tojás

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Készítsünk elő egy sütőformát (28 cm átmérőjű formát használtunk), kenjük ki vajjal, és tegyünk cseresznyét az aljára. Keverjük össze a szobahőmérsékletű tojást és a tejet liszttel, xilittel, fehérjével és az olvasztott vajjal. Keverjünk össze mindent alaposan egy habverővel, hogy csomómentes és folyékony tésztát kapjunk. Öntsük a tésztát a cseresznyére, és süssük aranyra 170 °C-os hőmérsékleten kb. 40 percig. Ha biztosra akarunk lenni, hogy a pitéd jól sült-e, szúrjunk bele egy hurkapálcát. Ha a fa teljesen száraz, miután kihúztuk, a pite kész. Megszórhatjuk porcukorral a pitéjét, majd tálaljuk és élvezzjük!

Fitness recept: Clafoutis - Francia cseresznyés pite
TápértékekTápértékek 1 adagban (összesen 12 adag)
Kalória144
Fehérje5 g
Szénhidrát16 g
Zsír5 g

Videó a recepthez: Clafoutis – francia cseresznyés pite

Hisszük, hogy hamarosan te is élvezni fogod ennek a hagyományos francia cseresznyepitének az egészségesebb változatát. Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük