6 hiba, melyek miatt nem tapasztalsz eredményeket

6 hiba, melyek miatt nem tapasztalsz eredményeket

Már hosszabb ideje edzel, de az eredmények valahogy csak nem jönnek? Sajnos, ők nem késlekednek. Nagyon jól tudják, hogy miért nem látod még őket, de aminek biztosan örülni fogsz, hogy ezt mis is tudjuk. Ha a dolgok nem épp úgy mennek, ahogy azt te szeretnéd, nagyon könnyen megtörténhet, hogy az eredmények helyett előbb leszel frusztrált, és elmegy az egésztől a kedved. De ne add fel! A frusztrációval nem egyszerű elbánni, de próbáljatok a változásnak még egy utolsó esélyt adni, melynek köszönhetően az említett frusztráltság helyett a valódi eredmények lesznek láthatóak.

Mivel kezdjétek? Ez nagyon gyakori kérdés, melyre viszonylag egyszerű a válasz. Nézzétek meg azt a 6 hibát, melyek miatt nem látod az eredményeket.

Fedezzétek fel a 6 hibát, melyek miatt nem látjátok az eredményeket

1. Becsapjátok magatokat

Elsősorban, ha valóban szeretnétek eredményeket elérni, önmagatokhoz kell őszintének lennetek, és válaszolni arra a kérdésre, hogy valóban meg-e tesztek mindent, amit kellene. Emellett pedig becsületesen kellene edzenetek. A „becsületesen” nagyon lényeges szó. Azt jelenti, hogy bizonyos időben és bizonyosnapokonedzetek,akkor, amikorra azt elterveztétek.

Ha egy nap nem edzel, másnap meg nincs kedved és egyszerűen csak kihagyod az edzést, de a következő napon ismét rákényszeríted magad a tornázásra, és ezt így folytatod tovább. Ilyen rendszertelen edzés közben nem is várhatod azt, hogy eredményeket érj el. Ezért bizonyosodj meg abban, hogy valóban mindent megteszel azért, hogy örülhess a fejlődésnek. Járj rendszeresen edzőterembe és tornázz, mely után jobban és egészségesebbnek fogod érezni magad.

Ne feledkezzetek meg a folyamatos edzésről

2. Nem végzel kombinált gyakorlatokat

A kudarc következő oka az izolált edzés lehet. Ha 10 különböző gyakorlatot végzel csak a bicepszre, pocsékolod az idődet. Összpontosíts a bonyolultabb kombinált mozdulatokra, melyek egyszerre több izomcsoportot képesek megmozgatni. Éppen az ilyen gyakorlatok segítségével éred el a legjobb eredményeket a lehető leggyorsabban. Természetesen hozzáadhatsz néhány izolált mozdulatot is az edzés végén, de nem szabadna, hogy rutinossá váljanak a tornában.

Akár izolált gyakorlatok is végezhetők, de ne váljanak rutinszerűvé

3. Nem pihensz eleget 

A következő probléma az, hogy nem összpontosítasz a gyakorlatok közti pihenésre. Gyakran a mozdulatok között 2 – 3 perc pihenő is eltelik, mely oka lehet, hogy nem látod a hőn áhított eredményeket.

Jegyezd meg, hogy a gyakorlatok közti rövidebb pihenés segít a testben metabolikus reakciókat kialakítani, valamint szintén biztosítja az edzés miatt kialakuló fáradtság stabil szintjét. Lehetséges, hogy ez első látásra furcsának tűnik, de megtanítja a testet edzeni akkor is, ha fáradt, tehát minden egyes edzés folyamán egyre felkészültebb leszel. Ne feledkezz azonban meg az egyes szériák között rövidebb pihenőt tartani, melynek mindig körülbelül egyformán hosszúnak kellene lennie.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

4. Alul, vagy túlértékelitek a képességeiteket

A következő lényeges hiba, melyet főleg nők szoktak csinálni az, hogy nem emelnek eléggé nehéz súlyokat. A legtöbb nő alulértékeli a saját erőszintjét, és ha egy kicsit nehezebb súlyokat emelnének, rövidebb idő alatt sokkal jobb eredményeket érnének el. Ehelyett a negatív előítéletek és a túl izmos testtől való félelmük nem engedi, hogy jobb eredményeket érjenek el.

Ha ez így lenne, miért küzd sok férfi azzal a problémával, hogy nem tud tömeget növelni? Ahhoz, hogy tömeget növelj, sok ételt kell fogyasztani, emellett nagy súlyokat emelni és abnormálisan magas tesztoszteron szinttel rendelkezni éveken keresztül. Az igazság azonban az, hogy a nők 99 %-a a testükben lévő kevés tesztoszteron miatt nem tud olyan egyszerűen és gyorsan izomtömeget növelni. A megfelelő edzéssel és étkezéssel azonban minden nő lehet erősebb és kidolgozottabb.

a nőknek is szükségük van súlyemelésre

A férfiak pedig az ellenkező problémával küzdenek, túlértékelik magukat. Már rövid idő után is túl nehéz súlyokat próbálnak emelni, mely a leggyakrabban sérülések kialakulásához vezet. Ahogy a nők számára néha fontosak a kihívások, a férfiak számára határok kellenek. Főként a nehéz súlyokat illetően. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a férfiak számára nem fontosak a kihívások. Kell, hogy legyenek kihívásaik, de valóban elérhetőeknek kell lenniük. Ne próbáljátok azzal mutogatni magatokat, hogy nehéz súlyokat emelgettek, melyek túltesznek a képességeiteken. Jegyezzétek meg, hogy a nők erre úgyis gyorsan rájönnek 🙂

5. Nem táplálkoztok helyesen 

A leggyakoribb hiba, mely a legtöbb embert érinti, hogy nem tartjátok be az étrendet. Az, hogy az étrend hatása a testre a siker 70 %-át teszi ki, bizonyára nem ismeretlen a számotokra. A megfelelő ételek fogyasztása a megfelelő időben sokkal több, mint lényeges. Az étel, melyet megesztek,a test számára tápanyagokat nyújt, és nemcsak, hogy segítenek az izomtömeg kiépítésének, de javítják az edzés közben megsérült izmokat is.

Az étel a kalóriákkal van összeköttetésben, azonban ha túl sokat viszel be, nem fogysz. Azonban fontos, hogy annyit vigyetek be, amennyire a testeteknek szüksége van. Ezért jegyezzétek meg, hogy ha csődöt mondasz az étkezésnél, sajnos csődöt vallasz az eredmények elérésében is.

Edzéskor fontos figyelni az étrendre is

6. Rendszertelenül és keveset alszol

Ha az éjszaka folyamán nem alszol legalább hét órát, a testednek nem adsz elegendő időt a regenerációra. A legtöbb ember éppen az alváshiány problémájával küzd, mely egy kicsit kapcsolódik napjaink korával, és az elfoglalt életstílussal is.

Próbálj új alvásrezsimet beállítani, és aludj legalább nyolc órát, melynek köszönhetően jobban tudod majd ellenőrizni az étvágyadat, és ezzel lényegében a kalóriákat is kordában tudod tartani. Ezen kívül a nap folyamán kevesebb kortizolt fog a szervezeted kibocsátani, mely támogatja a hasi zsír felhalmozódását, és felgyorsul a metabolizmusod. Jegyezd meg, hogy megéri korábban elaludni.

Fontos a napi legalább 8 óra alvás

Ha elhatározod magad, hogy igyekszel elkerülni ezeket a hibákat, biztos lehetsz a változásban és végre a várva várt eredmények is láthatóak lesznek. Ha azonban nem teszel így, és folytatod az eddigi életformádat, tudd, hogy valójában kár az edzőteremben vesztegetni az idődet.

Bízunk benne, hogy sikerült motiválnunk benneteket és ti pedig elkezditek valóra váltani a fitness álmaitokat és céljaitokat. Találkoztatok ti is olyan hibákkal, melyek azt okozzák, hogy nem éred el velük hatásosan és gyorsan a céljaidat? Válaszaitokat írjátok meg nekünk kommentben, ha pedig tetszett a cikk, támogassátok megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük