Bejelentkezés
Wim Hof: Ledový muž, který učí lidi být zdravější a psychicky odolnější

Wim Hof: A Jégember, aki megtanítja az embereket, hogy egészségesebbek és mentálisan ellenállóbbak legyenek

2000 méterrel a föld felett lógni egyetlen ujjal, lefutni egy maratont az Északi-sarkkörön -20 °C körüli hőmérsékleten rövidnadrágban, szandálban és sörözve, vagy egy jégtartályban maradni majdnem két órán át? Úgy tűnik, Wim Hof nem ismer határokat.

Talán hihetetlen eredményeinek és az edzés, a légzőgyakorlatok és a  gondolkodásmód előnyeivel kapcsolatos világraszóló tudatosságának köszönhetően támogatói és követői sora az egekbe szökik. Népszerűségét bizonyítja a példátlan médiaérdeklődés is: a jól ismert jégember megjelenik a Discovery Channel Superhuman Showdown-ján, és a Vice vagy a BBC életmód magazinok célpontja egy olyan dokumentumfilm szereplőjeként, mely arról a módszerről, amelyet világszerte tanít.

Wim Hof módszere, maga a Jégember szavaival élve, hamarosan a mentális egészség javításával kapcsolatos tudományos kutatás tárgyává válik.

Népszerűségét és információéhségét, amelyet boldogan átad, az is bizonyítja, hogy számos népszerű podcastban gyakori vendég. Megjelent például a népszerű látnokkal, vállalkozóval és kísérletezővel, Tim Ferrisszel, a szuper ellenálló Rich Roll-lal és Joe Rogannal, ahol megemlíti, hogy kutatásait a mentális egészség javítására kívánja irányítani. A lehetséges előnyök még a tudományosan bizonyított tudatosság eredményeit is meghaladhatják. A mentális problémákkal küzdők segítése iránti érdeklődése egy tragikus élettörténetből ered, amikor depressziós felesége, Olaya 1995-ben öngyilkosságot követett el, amikor leugrott annak a lakásnak a 8. emeletéről, ahol együtt éltek. Wimnek egyik napról a másikra kellett gondoskodnia a négy közös gyerekükről. Az edzés volt az, ami hamarosan a Wim Hof módszer részévé vált, ami segített neki megbékélni az eseménnyel.

Wim Hof azt tanítja az embereknek, hogyan lehetünk egészségesebbek, boldogabbak és erősebbek légzési gyakorlatok, edzés és az elmével való munka által.
metro.co.uk fotó

Wim Hof John Newman énekes zenei videójában jelent meg, és meghívást kapott a Burnley Football Clubba is

James Newman brit énekes is meghívta Wim Hofot, hogy dolgozzon együtt a videóján. 2020-ban együtt szerepeltek Newman dalában, a My Last Breath-ben.

Még mindig sokan csodálják a Wim Hof Módszer know-how-t, amelyet a világszerte ad át az embereknek online vagy offline tanfolyamokon keresztül, amint azt Wim Hof FC Burnley-vel, az angol Premier League futball klubbal való társulása is bizonyítja.

Wim Hof légzőgyakorlatokat,  hidegterápiát és gondolkodásmódot kombináló módszere az alábbiak elérését hivatott elősegíteni:

  • jobb alvás,
  • alacsonyabb feszültségi szint,
  • immunitás javítása,
  • mind a hétköznapi, mind a sportos napok energiaszintjének növelése
  • és felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat.  

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Wim Hof képes a testével olyan dolgokra, amiket eddig lehetetlennek tartottak.

De ez a jég Superman nem egy titokzatos világból jött, bár sok  próbája és rekordja eléggé úgy hangzik, mintha egy másik bolygóról érkezett volna. A tudományos kutatások mégis mást mondanak, még akkor is, ha még sok mindent meg kell erősíteni vagy meg kell cáfolni. Nemrég sikerült szó szerint átírnia az autonóm idegrendszer befolyásolásáról szóló fiziológia tankönyvet és a szervezet immunválaszának szabályozására szolgáló módszerével, amelyet addig lehetetlennek tartottak. De ő tesz olyan dolgokat, amikről mások azt mondják, hogy lehetetlen. [1] 

A következő videóban hamarosan megtudhatjátok, hogy mennyi időbe telt neki lefutni egy maratont az Északi-sarkkörön -20°C körüli hőmérsékleten, egy szál rövidnadrágban és szandálban, hány métert tudott úszni a jég alatt, vagy mennyi ideig tudott egy jeges kádban maradni anélkül, hogy megsérült volna.

Próbáltad már a Wim Hof módszert? Oszd meg velünk tapasztalataidat hozzászólásban. És ha tetszett a videó, ne felejtsd el megosztani a barátaiddal, hogy őket is inspirálja a legendás Jégember.

Források:

[1] Matthijs Kox, Lucas T. van Eijk, Jelle Zwaag, Joanne van den Wildenberg, Fred C. G. J. Sweep, Johannes G. van der Hoeven and Peter Pickkersa – Voluntary activation of the sympathetic nervous system and attenuation of the innate immune response in humans – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4034215/

[2] The Wim Hof Method – https://www.wimhofmethod.com/

[3] Sam Parker – Breaking The Ice With Wim Hof – https://conradmagazine.com/interview-daredevil-adventurer-iceman-wim-hof/

[4] Susan Casey – How Iceman Wim Hof Uncovered the Secrets to Our Health – https://www.outsideonline.com/2417379/wim-hof-method

[5] Wim Hof, Elissa Epel – The Wim Hof Method: Activate Your Full Human Potential

[6] Craig Mackenzie – Burning man: Adventurer loses 14lbs as he completes marathon in 40C Nambia without touching a drop of water – https://www.dailymail.co.uk/news/article-2072156/Burning-man-Adventurer-loses-14lbs-completes-marathon-40C-Nambia-touching-drop-water.html

[7] Scott Carney – The Iceman Cometh – https://www.scottcarney.com/article/the-iceman-cometh