Fitness recept: Túrókrémes-banános piskótatekercs

Fitness recept: Túrókrémes-banános piskótatekercs

Bár a piskótatekercs elkészítése első pillantásra bonyolultnak tűnhet, ne hagyd, hogy ez elvegye a kedved. Az előkészítés nagyon könnyű, így senkinek sem fog gondot okozni, a kakaós tészta, a túrókrém és a friss banán együttes íze pedig egyszerűen fantasztikus. A tetejére csurgatott csokival ráadásul a megjelenést is tökéletessé teheted.

Hozzávalók a tekercshez:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250 g puha, zsírszegény krémtúró (quark)
  • 100 g krémsajt
  • 2 nagyobb banán
  • vaníliás Flavour Drops az ízesítéshez

Hozzávalók az utolsó simításokhoz:

Túrókrémes-banános piskótatekercs – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Az első lépés a tészta elkészítése. Válaszd szét a tojássárgáját és a -fehérjét két tálba. A sárgájához adj vizet és nádcukrot, majd keverd, amíg erős, fehér habot nem kapsz. Ezután add hozzá az olajat, a leszitált lisztet, a kakaóport és a sütőport, majd az egészet alaposan dolgozd össze. A másik tálban a tojásfehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A felvert fehérjét óvatosan forgasd bele a tojássárgájából készült keverékbe. Egyenletesen oszlasd el a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd helyezd 180 °C-ra előmelegített sütőbe.

Túrókrémes-banános piskótatekercs – elkészítés

Süsd 10-15 percig. Amíg még forró, helyezd a tésztát egy megnedvesített konyhai törlőkendőre, és a hosszú oldalánál óvatosan tekerd fel. Ebben a feltekert állapotban hagyd kihűlni.

Amíg a tészta hűl, készítsd el a krémet. Keverd össze a krémtúrót a krémsajttal, és ízlés szerint édesítsd a vaníliás Flavour Dropsszal. Ha a tészta kihűlt, óvatosan tekerd le téglalap alakra. Az elkészült krémet egyenletesen oszlasd el a tésztán. A meghámozott banánokat helyezd hosszában egymás mellé a krémmel megkent tésztára, majd a hosszú oldalról ismét tekerd fel. Végül csorgasd rá a megolvasztott csokoládét. Mielőtt felvágod, hagyd hűtőben állni legalább 2-3 órán át.

Túrókrémes-banános piskótatekercs

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték

1 szeletben (összesen 15 szelet készíthető)

Energia111 kcal
Fehérje5,5 g
Szénhidrát11 g
Zsír5 g

Ezt a könnyű tekercset fogyaszthatod délutáni kávéd mellé, vagy bármikor, amikor megéhezel egy kis édességre.

Oszd meg az elkészült tekercset a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük