Fitness recept: könnyű vaníliás palacsinta sós karamellel

Fitness recept: könnyű vaníliás palacsinta sós karamellel

Ha szereted az édes reggeliket, van egy szuper tippünk! A könnyed vaníliás palacsinta sós karamell öntettel, amely extra adag fehérjét tartalmaz. Indítsd a napot egy finom és egészséges reggelivel!

Hozzávalók a tésztához:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a palacsinta mixet a sütőporral, majd hozzáadjuk a vizet. Mindezt alaposan kikeverjük, hogy ne maradjanak csomók. Egy másik tálban kézi mixerrel felverjük a tojásfehérjét egy csipet sóval. Addig mixeljük, míg nem keletkezik sűrű és kemény hab. A felvert tojásfehérjét fokozatosan hozzáadjuk a palacsinta keverékhez és finoman összekeverjük a tésztát, hogy szépen egyesüljön, de a kellemesen levegős is maradjon.

Előkészítjük a palacsintasütő serpenyőt, befújjuk kókuszolajjal, majd evőkanállal adagoljuk bele a palacsintatésztát, kis tarkedli formákat kialakítva. A palacsintákat fedővel lefedjük és alacsony fokozaton sütjük, hogy levegősek legyenek. Két perc elteltével a palacsintákat átfordítjuk, majd ismét lefedjük és további 2 percig sütjük. Ezt a folyamatot addig ismételgetjük, amíg el nem fogy a tészta. Ezután a kész palacsintákat meglocsoljuk kalóriamentes sziruppal, vagy ízlés szerint díszítjük és tálalhatjuk is!

Fitness recept: könnyű vaníliás palacsinta sós karamellel
Tápértékek
1 adagban (összesen 2 adag)
Kalória241
Fehérje32 g
Szénhidrát18 g
Zsír5 g

Bízunk benne, hogy ez a könnyű, levegős vaníliás palacsinta recept nektek is annyi örömet okoz majd mint nekünk. Amennyiben a recept elnyerte tetszésedet, támogasd egy megosztással, hogy ismerőseid is kipróbálhassák.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük