Fitness recept: Fehérjés pastel de nata

Fitness recept: Fehérjés pastel de nata

A mai recept a napsütötte Portugáliába repíti el az ízlelőbimbóidat. Egy olyan helyi specialitást fogunk elkészíteni, amelyet ott szinte minden sarkon megtalálsz. Természetesen némileg a mi preferenciáinkhoz igazítottuk. Például a krémhez egy kis fehérjeport adtunk, hogy táplálóbbá tegyük. Ki tudna neki ellenállni?

Hozzávalók:

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Kezdjük azzal, hogy előkészítünk egy muffin sütőformát, és bepermetezzük kókuszolaj főzőspray-vel. Ezután vegyünk egy 120 g-os darab leveles tésztát, hagyjuk feltekerve, és vágjuk 2 cm-es (majdnem egy hüvelykes) darabokra. Tekerjük szét a darabokat, és az így kapott csíkokat sodorjuk vékony korongokká. Ezekkel a korongokkal béleljük ki egyenletesen az egyes muffinlyukak teljes területét, tésztakosárkákat formálva, amelyet majd a krémmel töltünk meg. Ezután térjünk át a krém elkészítésére.

Öntsük a tejet egy kis lábasba, adjuk hozzá a citromhéjdarabot és az egész fahéjrudat, majd forraljuk fel. Vegyük le a forró tejet a tűzről, majd keverjük bele habverővel a xilitet, a lisztet és a fehérjeport, majd vegyük ki a fahéjrudat és a citromhéjdarabot. A krémnek simának kell lennie. Ha csomós, szűrjük át egy szitán, vagy turmixoljuk botmixerrel.

Egy külön tálban verjük fel a tojássárgáját, és egy kanállal fokozatosan keverjünk hozzá a forró krémből kb. 100 ml-t. Ezután öntsük vissza a tojássárgájás keveréket a forró krémmel együtt a lábasba. Lassan keverjük össze az egészet, és forraljuk fel. Az állagának híg pudinghoz hasonlónak kell lennie. Öntsük a forró krémet az előkészített tésztakosárkákba, és 240 °C-on kb. 10 percig süssük. Tálalás előtt szórjuk meg őrölt fahéjjal és már mehetnek is a tányérra.

Fehérjés pastel de nata
Tápérték1 pudingos kosárka (összesen 9 esetén)
Energia139 kcal
Fehérje8 g
Szénhidrát11 g
Zsír7 g

Bár ezek a pudingos kosárkák Portugáliára jellemzőek, bárki elkészítheti őket otthon is. És most már fehérjés változatban is.

Nyugodtan oszd meg az elkészült alkotásodat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük