A mai recept a napsütötte Portugáliába repíti el az ízlelőbimbóidat. Egy olyan helyi specialitást fogunk elkészíteni, amelyet ott szinte minden sarkon megtalálsz. Természetesen némileg a mi preferenciáinkhoz igazítottuk. Például a krémhez egy kis fehérjeport adtunk, hogy táplálóbbá tegyük. Ki tudna neki ellenállni?
Hozzávalók:
- 400 ml félzsíros tej
- 120 g leveles tészta
- 50 g xilit
- 50 g vaníliás fehérjepor
- 20 g sima liszt
- 3 tojássárgája
- 1 egész fahéjrúd
- egy egész darab citromhéj
- őrölt fahéj megszórni
- kókuszolaj főzőspray
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés menete:
Kezdjük azzal, hogy előkészítünk egy muffin sütőformát, és bepermetezzük kókuszolaj főzőspray-vel. Ezután vegyünk egy 120 g-os darab leveles tésztát, hagyjuk feltekerve, és vágjuk 2 cm-es (majdnem egy hüvelykes) darabokra. Tekerjük szét a darabokat, és az így kapott csíkokat sodorjuk vékony korongokká. Ezekkel a korongokkal béleljük ki egyenletesen az egyes muffinlyukak teljes területét, tésztakosárkákat formálva, amelyet majd a krémmel töltünk meg. Ezután térjünk át a krém elkészítésére.
Öntsük a tejet egy kis lábasba, adjuk hozzá a citromhéjdarabot és az egész fahéjrudat, majd forraljuk fel. Vegyük le a forró tejet a tűzről, majd keverjük bele habverővel a xilitet, a lisztet és a fehérjeport, majd vegyük ki a fahéjrudat és a citromhéjdarabot. A krémnek simának kell lennie. Ha csomós, szűrjük át egy szitán, vagy turmixoljuk botmixerrel.
Egy külön tálban verjük fel a tojássárgáját, és egy kanállal fokozatosan keverjünk hozzá a forró krémből kb. 100 ml-t. Ezután öntsük vissza a tojássárgájás keveréket a forró krémmel együtt a lábasba. Lassan keverjük össze az egészet, és forraljuk fel. Az állagának híg pudinghoz hasonlónak kell lennie. Öntsük a forró krémet az előkészített tésztakosárkákba, és 240 °C-on kb. 10 percig süssük. Tálalás előtt szórjuk meg őrölt fahéjjal és már mehetnek is a tányérra.
Tápérték | 1 pudingos kosárka (összesen 9 esetén) |
---|---|
Energia | 139 kcal |
Fehérje | 8 g |
Szénhidrát | 11 g |
Zsír | 7 g |
Bár ezek a pudingos kosárkák Portugáliára jellemzőek, bárki elkészítheti őket otthon is. És most már fehérjés változatban is.
Nyugodtan oszd meg az elkészült alkotásodat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása