Ma valami különlegeset választottunk, hogy megmutassuk, a salátának nem kell unalmasnak lennie. Egy meleg változatát készítettük el, amelyet a light majonézes öntetünkkel egészíttük ki. Ennek köszönhetően egy bűnösen jó ebédet készíthetsz, amely jobb ízű, mint bármelyik gyorséttermi rántott hús.
Hozzávalók a húshoz:
- 300 g csirkemell
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
Hozzávalók a burgonyához:
- 600 g burgonya
- 10 g (2 és 1/4 ek.) olívaolaj
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- édes paprika ízlés szerint
- friss újhagyma a díszítéshez
- egy szál petrezselyem a díszítéshez
- saláta a díszítéshez
Hozzávalók az öntethez:
- 140 g 0% zsírtartalmú görög joghurt
- 80 g light majonéz
- 10 g méz
- 1 gerezd préselt fokhagyma
- fél citrom leve
- apróra vágott koriander
- egy csipet só
- fekete bors ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés menete:
Kezdjük az öntet elkészítésével. Egy tálban keverjük össze a görög joghurtot, a majonézt, a citromlevet, a mézet, valamint ízlés szerint a sót és fekete borsot. Alaposan keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a préselt fokhagymát és az apróra vágott koriandert. Keverjük össze ismét, és hagyjuk állni a hűtőben.
Most pedig készítsük el a burgonyát. Mossuk meg őket vízzel, töröljük szárazra egy konyharuhával, és vágjuk fel félhold alakú darabokra. Ezeket az előkészített darabokat tegyük egy tálba, adjunk hozzá olívaolajat, sót, borsot, édes paprikát, és keverjünk össze mindent alaposan. Készítsünk elő egy sütőpapírral bélelt tepsit, egyenletesen terítsük el rajta a burgonyát, és süssük körülbelül 25 percig. Ezután fordítsuk meg a burgonyát, és süssük még 15-20 percig, amíg ropogós és aranybarna nem lesz. Miután kivettük a sütőből, azonnal szórjuk meg durva sóval, friss újhagymával, petrezselyemmel, és díszítsük salátalevelekkel.
A csirkét vágjuk csíkokra, sózzuk, borsozzuk. Készítsünk elő egy serpenyőt, permetezzük be étolajjal, és süssük a csirkét aranybarnára.
Most már csak az van hátra, hogy tálaljuk az ételt. Rendezzük el a burgonyát, a csirkét és az öntetet egy tányéron, és díszítsük tetszés szerint.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag (2 adag összesen) |
---|---|
Energia | 658 kcal |
Fehérje | 48 g |
Szénhidrát | 67 g |
Zsír | 21 g |
Rost | 4,5 g |
Ha tippeket keresel bűnösen jó, fehérjedús ebédreceptekhez, bele fogsz szeretni ebbe a csirkesalátába majonézes öntettel.
Nyugodtan oszd meg velünk az elkészült alkotásodat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.
Komment hozzáadása