6 gyors snack, amit lefekvés előtt is megengedhetsz magadnak

6 gyors snack, amit lefekvés előtt is megengedhetsz magadnak

Még mindig vannak olyan emberek, akik hisznek abban, hogy minden, amit alvás előtt vagy (vagy 18:00 óra után) megesznek, közvetlenül a zsírkészletükbe vándorol. Ez úgy hangzik, mint egy rémálom. A valódi rémálom viszont az, ha éhes hassal fekszetek az ágyba, reggel energia nélkül ébredtek és nem értitek, miért érzitek ilyen rosszul magatok, annak ellenére, hogy fegyelmezettek voltatok és nem ettetek semmit.

Az anyagcserétek sosem kapcsol ki teljesen, még éjszaka sem. Ha elalvás előtt túl sok kalóriát vagy egészségtelen ételeket fogyasztotok, valószínű, hogy megajándékozzátok magatokat egy kis zsírral, viszont nem minden éjszakai evés jár hízással.

A trükk abban rejlik, hogy elalvás előtt át kell gondolnotok, hogy mit egyetek. Ha tudjátok, hogy késő este fogtok enni, napközben készítsetek helyet a kalóriáknak, hogy megőrizzétek a napi tervezett kalóriabevitelt. Válasszatok olyan ételeket, amelyek ellátják az izmokat, alacsony éhségszintet biztosítanak és megtartják a glükóz szintjét a vérben, hogy az agyatok az éjszaka során ne ébresszen fel.

Nyerjetek ihletet ebből a 6 snackből, amelyek megfelelő és minőségi tápanyagokat biztosítanak a testnek a fitness céljaitok eléréséhez, legyen szó akár izomtömeg-növelésről vagy zsírcsökkentésről.

1. Cottage cheese mogyoróvajjal

A cottage cheese 100%-os mogyoróvajjal számos lelkes fitness rajongó szerint klasszikus éjszakai étel. A cottage cheese ideális elalvás előtt, hiszen számos kazein fehérjét tartalmaz, amelyek lassan szabadulnak fel a testben és az éjszaka során biztosítják a folyamatos aminosav ellátást.

Cottage cheese - mit együnk lefekvés előtt?

A 100% mogyoróvaj hozzáadásával meghosszabbíthatjátok az étel emésztési időszakát, ami megerősíti az éhség-kontrollálás képességét. Hogy elkerüljétek a nehezebb kalóriákat, tartsátok be az egy evőkanálnyi, vagy akár kevesebb mogyoróvaj hozzáadását.

2. Lazac

A lazac kiváló megoldás elalvás előtt, hisz magas fehérje- és egészséges omega-zsírtartalommal rendelkezik. Sokmindenkinek pedig éppen az omega-3 zsírsavak hiányoznak az étrendjéből. Pótlásukkal egyúttal támogatjuk a test teljes egészségét hosszútávon is.

Adjatok lazacot a salátához, amivel az alacsony szénhidráttartalmú vacsorátokhoz egyúttal rostokat is biztosítotok.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

3. Görög joghurt lenmaggal

Hasonlóan, mint a cottage cheese, a görög joghurt is fehérjékben gazdag és hatalmas kalciumtartalommal rendelkezik. Ha ehhez az alacsony zsírtartalmú snackhez még lenmagot is kevertek, megnövelitek az egészséges zsírtartalmat is. Ez a kombináció stabil fehérje, rost és omega zsírsav mennyiséget biztosít számotokra.

Mit együnk lefekvés előtt - görög joghurt lenmaggal

4. Alacsony zsírtartalmú sajt zöldséggel

Ha Ti is szeretitek a sajtot, ez az étel ideális lesz a számotokra. A sajtok általában magas telített zsírsav tartalommal rendelkeznek, tehát válasszátok inkább az alacsonyabb zsírtartalmú változatot, amely egészséges fehérjeadagot tartalmaz.

A sajt minimális szénhidrátmennyiséget tartalmaz és a zsír fehérjékkel való kombinációja pontosan az, amit keresel. Az elhanyagolható kalóriák eléréséért adj hozzá a vacsorádhoz egy kis nyers zöldséget, például uborkát, zellert vagy brokkolit.

5. Tonhal konzervben olívaolajjal

A tonhal kiváló választás azok számára, akik nem szeretnének időt vesztegetni az ételek elkészítésével. A tonhal nem tartalmaz felesleges zsírt, épp ezért fontos egészséges zsírokat is hozzáadni.

Mit együnk lefekvés előtt -  tonhalkonzerv olívaolajjal

Csepegtessetek rá egy leveseskanál olívaolajat, majd tálaljátok spenóttal, hogy ez a vassal teli snack feltöltsön energiával a következő napra is.

6. Kazein fehérje kókuszolajjal

Ha a szilárd ételek elalvás előtt nem épp a kedvencetek, próbáljátok ki a kazein vagy éjszakai fehérjét. Már beszéltünk az előnyökről, amelyeket a kazein a cottage cheese-ben biztosít, viszont ezeket az előnyöket fehérjeporból is megszerezhetitek.

A legtöbb kazein fehérje alacsony zsírtartalommal rendelkezik. Viszont próbáljátok ki ezt: adjatok hozzá zsírokat egy evőkanál kókuszolaj hozzákeverésével. Ez közepesen hosszú láncokkal rendelkező triglicerideket biztosít a snack számára, amelyek jótékonyan hatnak a szív egészségére is. Ez a snack kb. 200 kalóriát tartalmaz és hozzásegít az izomzat éjszakai regenerációjához.

Mit együnk lefekvés előtt - kazeinfehérje kókuszolajjal

Kipróbáljátok ezeket az ételeket és gyors snackeket, amelyeket megengedhetőek elalvás előtt is? Mi az utolsó étel, amit általában fogyasztotok? Osszátok meg a tippjeiteket kommentben és ha tetszett a cikk, támogassátok egy megosztással!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük