Tudjuk miért nem tudsz fogyni, de ezen tudunk segíteni!

Kezdjük egyszerűen. Elégedettnek lenni a testsúlyunkal, őszintén szólva meglehetősen szokatlan. És ha ezt a cikket olvassa feltételezem, hogy az elégedetlenek közzé tartozik. Lehetséges, hogy a nyár előtt felszedett pár fölös kilót, és ha szeretne beleférni a kedvenc ruháiba. És talán szeretné ledobni, hogy jól nézzen ki egy fontos eseményen, mint például eskuvő, diploma osztó, vagy közeli ismerősökkel találkozó, és legalább első látásra álmai hercegével.

Vagy még jobb… Szeretne fogyni az egészsége érdekében?

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

Most egy kicsit nehezítünk. A valóság az, hogy nagyon konnyű mondani, hogy szeretnénk ledobni néhány kilót, de a valóság az, ha a fogyás olyan könnyű lenne, akkor az emberek többsége nem lenne túlsúlyos. De miért nem tud ennyi ember fogyni? 4 fő ok létezik.

1. Nincs kitűzött célunk

Rögtön az első pont furcsa lehet. Miért nincs célunk? Pedig fogyni akarunk! De ez nem egy konkrét cél. A célnak egyértelműnek, és tudatosnak kell lennie. Cél típusok: „Nem férek bele a ruháimba, és ezért muszáj vagyok fogyni, de hétfőn kezdem csak” (hétfői fogyókúrák), garantáltan nem fog fogyni. Még egyszer emlékeztetjük, a célnak határozottnak kell lennie, legyen időhöz kötve, és valahogy így nézzen ki: „3 kilót akarok ledobni egy hónap alatt.” Ahogy a mondás tartja, ha a tervezés sem sikerül, kudarcot tervezel.

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

2. Nem mérünk és nem figyeljük a lépéseket

Hányszor tettünk már újévi fogadalmat? Lehet, hogy sikerült kitalálnunk egy igazán jó célt, amelyik jól mérhető és időhoz van kötve (3 kg egy hónap alatt), azonban az emberek többsége kudarcot vall a haladás mérésénél, kontrolálásánál. Nem mérnek rendesen, és nem használják a mérleget, ezért nem tudják, hogy közelebb vannak e a céljaikhoz. És ezért végül egyszerűen feldják.

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

3. Támaszkodjunk az akaraterőre és a memóriára

Feltételezem, hogy minden héten szeretnének méredzkedni, természetesen nekünk embereknek korlátozott az akaraterőnk. A fejünkben milló más dolog is van, melyikekre muszáj vagyunk emlékezni, tehát természetes ha elfelejtjük. Egy bizonyos idő után méredzkedés nélkül rájövünk, hogy egyik lépésünk sem teljesült .

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

4. Nem jutalmazzuk magunkat

Egy csepp változás a mérlegen elég hosszú út is lehet, és ezért érdemes minden megtett mérföldkőnél amit elértünk megjutalmazni magunkat. Bármilyen furcsán is hangzik ez a jutalom fogja magát motiválni.

Úbytok na váhe môže byť celkom dlhá cesta, a preto je ideálne, ak sa odmeníte pri každom míľniku, v ktorý niečo dosiahnete. Aj keď to znie akokoľvek banálne, táto odmena vás bude motivovať.

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

Mit csináljon?

Hogyan előzhetjük meg ezeket a kellemetlenségeket? Nagyon egyszerű, elég a következőket csinálni:

• Kitűzött cél (hány kilótól szeretnénk megszabadulni, és mikorra). Konkrét kitűzött cél, amelyik mérhető,lényeges és főleg időhoz vannak kötve.
• Ellenőrizze a haladást feljegyzései alapján, jegyezze fel a számokat dátumok alapján.
Az „eszközthelyezzük olyan látható helyre, ahol gyakran megfordulunk.És ezáltal nem muszáj emlékeznünk mindenre .
Jutalmazzuk meg magunkat minden mérföldkűnél amit elértünk.

• Určte si jasný cieľ (koľkých kilogramov sa zbavíte, do ktorého dátumu). Jasný cieľ je konkrétny, merateľný, vyzýva k akcii, je relevantný a správne načasovaný.
• Merajte pokrok na základe čísel a kontrolujte dátumy.
„Nástroj” umiestnite na viditeľné miesto, na ktorom sa často nachádzate. Nemusíte sa tak spoliehať na pamäť.
• Určte si malú odmenu pre každý míľnik, ktorý ste dosiahli.

Másik előnye ennek az eszköznek a használata, hogy???????. Mivel a lakásában valahol ki vannak írva a tervei a barátai, családtagjai, vagy lakotársai tudni fogják, hogy fogyni szeretne. És ezért támogatják magát az egészséges életmódban és maga ezáltal sikeres lesz a fogyásban.

Ďalšia výhoda použitia tohto jednoduchého nástroja je sociálna podpora. Vzhľadom k tomu, že budete mať všetko zapísané niekde vo vašej domácnosti, ostatní, či už je to vaša rodina alebo spolubývajúci, budú vedieť o vašom pláne schudnúť. Preto vás podporia vo vašom zdravom životnom štýle a vy budete úspešný pri chudnutí.

Eszköz ami garantáltan segít

Tehát mi ez a titkos eszköz amiről beszélünk?

Takže, čo je ten tajomný nástroj, o ktorom tu hovoríme?

Vieme prečo nechudnete a ako to napraviť určte si ciele

Egy egyszerű plakát, de ennek ellenére sokan szeretik. Igen ez az egyszerű plakát segíthet önnek a fölös kilókat ledobni. Ez olyan mint egy látomás tábla, amely segít elérni a célunkat és nem elfelejteni azokat.

Je to jednoduchý plagát, no aj napriek tomu ho mnoho ľudí miluje. Áno, tento obyčajný plagát vám môže pomôcť zhodiť nadbytočné kilogramy. Je to niečo ako tabuľa vízii, ktorá smeruje k jasnému cieľu a nedovolí vám naň zabudnúť.

Maga szerint működhet ez a plakát? Kipróbálja? Ossza meg velünk a véleményét. Természetesen nem csak nekünk szerez örömöt, ha ezt a cikket megosztja, de másoknak is segíthet a céljai elérésében.

Môže podľa vás tento plagát naozaj fungovať? Skúsite to? Podeľte sa s nami v komentároch o váš názor. Samozrejme, nielenže nás potešíte, ale pomôžete aj mnohých v dosahovaní ich cieľov, ak tento článok podporíte zdieľaním.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük