Kayla Itsines: a Bikini Body Guide program és a Sweat mobilalkalmazás szerzője és az egyik legsikeresebb fitness edző

Kayla Itsines: a Bikini Body Guide program és a Sweat mobilalkalmazás szerzője és az egyik legsikeresebb fitness edző

Kayla Itsines egy görög gyökerekkel rendelkező ausztrál fitness edző, akit valószínűleg a sikeres edzésprogramjainak és a közösségi hálókon folytatott tevékenységeinek köszönhetően ismersz. 1991. május 21-én született és gyermekkora óta nagyon pozitív viszonya volt a sporttal. Imádta a kosárlabdát, 15 éves korában pedig belevágott az erősítő edzésekbe. 18 évesen azonban annyira magába szippantotta őt a fitness világa, hogy úgy döntött, teljes mértékben a hobbijának fogja szentelni magát. Személyi edző tanfolyamot végzett az Ausztrál fitness intézetben, és egy kis edzőteremben kezdte meg az első ügyfelei edzését.

De az iskolai csapatok diákjainak is segített, hogy jobb eredményeket érjenek el. Úgy edzette őket, akárcsak a sportolókat, aminek köszönhetően javult a teljesítményük, ráadásul előadásokat is tartott nekik a táplálkozásról. A fejlődésük nyomon követéséhez előtte és utána készült fényképeket használt. Ezeket aztán megosztotta az újonnan alapított Instagram fiókján, amelyet erre a célra készített 2012 augusztusában. Ezzel a módszerrel néhány hónap alatt több százezer követőt sikerült szereznie, akik alig várták, hogy együttműködhessenek Kayla Itsinesszel. De hogyan tudná egyetlen ember kielégíteni oly sok ember igényét?

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Kayla Itsines: A Bikini Body Guide program és a Sweat mobilalkalmazás szerzője és az egyik leghíresebb fitness edző

A megoldással Kayla akkori partnere, Tobi Pearce segített, aki szintén fitness edzőként dolgozott. Együtt hozták létre a Bikini Body Training nevű céget. Ezen cég égisze alatt jelent meg 2014 elején az első e-könyv Bikini Body Guide címmel, amely alapján az emberek világszerte tudtak edzeni és hamarosan több mint egymillió letöltése volt. A nagy siker hatására Kayla a következő évben elindította a „Sweat with Kayla” mobilalkalmazást, amely a mai napig működik, és a következő néven található meg: Sweat: Fitness App For Women. Kayla edzéseit a YouTube és az Instagram profilján is megnézheted.

Hogyan néz ki a Kayla Itsines étrendje?

Az edzés mellett azonban Kayla a táplálkozás iránt is érdeklődik, így nem meglepő, hogy e-könyvei a megfelelő étrend összeállítására is kitérnek. Az egészséges étel tippjeit többek között az Instagram profilján is megosztja, ahol 2021 elején körülbelül 12,5 millió ember követte. Kayla arról is ismert, hogy nem iszik alkoholt. Meglepő módon nem az alkohol magas kalóriatartalma, hanem egy hozzá közel álló ember halála miatt, aki alkoholmérgezésben halt meg. Tisztában van vele, hogy az élelmiszer több mint üzemanyag a test számára, ezért nagy figyelmet fordít a minőségre. Hisz a kiegyensúlyozott táplálkozásban, és nem támogatja egy egész élelmiszercsoport kizárását az étrendből, kivéve, ha ennek egészségügyi oka van.

Mi mindent eszik egy nap Kayla Itsines?

  • Ha otthon reggelizik, általában sok szezonális zöldséget és két pirítóst szokott enni. Azonban nem hiányozhat mellőle a kedvenc kávéja. Ha nem otthon reggelizik, akkor általában rántottát szokott választani.
  • Az ebédei meglehetősen egyszerűek. Nem veti meg a salátát, amelybe tonhal konzervet, bazsalikomot, uborkát, paprikát, paradicsomot és hagymát szokott tenni. Öntetet olajból, balzsamecetből, szárított oregánóból, sóból és fekete borsból szokott készíteni. Ha nem otthon ebédel, akkor szívesen fogyaszt például sushit vagy nyári tekercset.
  • Gyakran vacsorázik a család többi tagjával. Ekkor különböző típusú tészta, saláta vagy hús közül szokott választani. Az ételeit úgy állítja össze, hogy fehérjéket, szénhidrátokat és zöldségeket is tartalmazzon.
  • Szükség szerint a főételeket tízóraival vagy uzsonnával egészíti ki, például egy joghurttal friss gyümölccsel, mézzel és fahéjjal. Ha sós ételre vágyik, a választása például tzatzikira esik.

Kőkemény diagnózis és a lehetséges problémák a terhességgel

Ha Kayla élete túl tökéletesnek tűnik számodra, hidd el, hogy több nagyobb törés is volt az életében. Már serdülőkorban problémái voltak a hormonális egyensúlyhiánnyal. Rendszeresen szenvedett nagy fájdalomtól, hányingertől és görcsöktől a menstruációja alatt, amelyek egyre inkább korlátozták őt a normális működésben. Később megszületett a diagnózis és endometriózist állapítottak meg nála. Ez a betegség a nők nagy mumusa, mivel problémássá teheti a teherbe esést. Kayla azonban egy igazi harcos, és ezzel a kihívással is bátran szembenézett. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy 2019 áprilisában egy egészséges kislányt hozott a világra, így végül beteljesült az álma, hogy anya lesz.

„Mindig is szenvedélyesen igyekeztem teljesíteni a céljaimat és álmaimat. Mindig keményen fogok dolgozni, hogy képes legyek segíteni az embereknek ” – mondja Kayla magáról.

Veled mi a helyzet – ismered ezt a fiatal sikeres fitness vállalkozót? És próbáltál már a programjai szerint edzeni? Oszd meg velünk tapasztalataidat.

Források:

[1] Endometriosis Has Completely Changed My Relationship With My Body – https://www.cosmopolitan.com/health-fitness/a35718023/kayla-itsines-endometriosis-announcement-surgery-2021/

[2] THE BIKINI BODY CULT OF KAYLA ITSINES – https://www.bloomberg.com/features/2016-cult-of-kayla/

[3] Become Fitter, Stronger & More Confident! – https://www.kaylaitsines.com/collections/guides

[4] 'I've not had alcohol in six years': Fitness guru Kayla Itsines explains why she doesn't drink - and it's NOT because of the calories – https://www.dailymail.co.uk/femail/article-4835006/Kayla-Itsines-explains-doesn-t-drink-alcohol.html

[5] Kayla Itsines Just Had Her Baby And The Instagram Post Is Crazy Adorable – https://www.womenshealthmag.com/fitness/a27305795/kayla-itsines-instagram-birth-announcement/

[6] A DAY IN THE LIFE OF 26-YEAR-OLD KAYLA ITSINES — THE MOST INFLUENTIAL FITNESS STAR ON EARTH — WHO HAS A 7-MILLION STRONG INSTAGRAM FOLLOWING – https://www.independent.co.uk/life-style/life-kayla-itsines-most-influential-fitness-star-on-earth-million-instagram-following-blogger-exercise-a7964136.html

[7] My Day On A Plate – https://www.kaylaitsines.com/blogs/lifestyle/my-day-on-a-plate

[8] Kayla Itsines – https://www.kaylaitsines.com

[9] The Untold Truth Of Kayla Itsines – https://www.thelist.com/128410/the-untold-truth-of-kayla-itsines/

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük