Jen Selter az edzésről, a célok eléréséről és a magabiztosságról

Jen Selter az edzésről, a célok eléréséről és a magabiztosságról

Jennifer vagyis Jen Selter, amerikai fitness modell, aki a közösségi oldalaknak köszönhetően több millió követőt szerzett. Hírnevét a kidolgozott hátsójának köszönheti, amit szinte minden fotóján előtérbe helyez. 2012-ben vált híressé, amikor is a fenekéről kezdett fotókat posztolni az Instagramon, ettől kezdve pedig ő, vagyis jobban mondva az ő feneke, több mint 6,8 millió követőre tett szert. Jen ezáltal nemzetközi sztár lett.

Hogyan kezdődött mindez Jen-el?

Jen 2012-ben egy fitnessterem recepciósaként dolgozott és mindig csodálta azokat az embereket, akik minden körülmények között szorgalmasan visszajártak edzeni, esős és napos időben egyaránt. Állítja: „Láttam a testükön a változásokat, amely engem is befolyásolt és én is elkezdtem vágyakozni a változásra„. Szintén edzésbe kezdett és kb. egy év után feneke kigömbölyödött és kiformálódott. Ezért elhatározta, hogy az elért eredményeket megosztja az Instagramon. Egy pillanat alatt fáradozásai kezdtek gyümölcsöt hozni és a követők száma fokozatosan növekedett.

A média lelkesedett a kidolgozott feneke iránt, így Jen megjelent a The New York Post, New York Magazine, később pedig a Huffington Post, Elle, Vanity Fair, valamint a  People magazinban. Idővel fokozatosan támogatókat és ajánlatokat szerzett olyan márkáktól, mint a  Nike, valamint táplálékkiegészítő cégektől.

Amikor rajongóinak száma elérte az 500-at döntést hozott és felmondott a munkahelyén. Mintha sejtette volna, hogy a „belfies” (selfie a hátsó részről) számos előnyt hozhat még neki. Végül saját hashtagja lett  #seltering, pózolásának írásmódja, amely leginkább a fenékre irányul.

Semmi sem olyan rózsaszín, mint amilyennek tűnik

Természetesen, Jen Selternek megvannak a saját kritikusai, akik mindig azt állítják, hogy plasztikai műtéten esett át és implantátumai vannak, vagy nincsenek megelégedve teste többi részével. Elég, ha elolvasod az óriási mennyiségű hozzászólást néhány másodperccel azután, hogy posztol egy képet az Instagramon.

A Menshealth szerint Jen egy modern fenomén, amivel a közösségi oldalak és a média fitness szakértőt csinált belőle, annak alapján, hogy fittnek néz ki. Jennifernek azonban nincs meg a tudása ehhez és semmilyen bizonyítvánnyal nem rendelkezik. Ahogy saját maga állítja, nem is törekszik erre: ” a fitness tippeket személyes edzőktől és barátoktól szereztem, de szivesen végzem a dolgaimat saját magam szerint.”

A The New York Post – nak van egy fitness rovata, ún. „Kicking Butt”, amelyben tanácsokat, motivációt, fitness ötleteket ad. A  Menshealth szerint gyakran idejüket múlt tanácsokat. Azért idejüket múlt, mivel tippeik és magyarázataik az egyes testben végbemenő folyamatokról már rég meg vannak cáfolva. Ha jól kigondoltak is és nem károsak az emberekre nézve, mégis mítoszokat terjeszt.

Így vagy úgy, Jen Selter sokaknak inspiráció a fitnesshez és saját állítása szerint életfeladata az emberek motiválása és inspirálása, nem pedig fitness szakértőnek lenni. Soha nem edzett klienseket a saját édesanyján kívül. Ezzel szintén több millió követőt szerzett egy héten belül. Ez nem csak egy irigylésre méltó kép volt Jen fenekéről, hanem a nála 26 évvel idősebb anyukájáról Jillről, akinek azonos teste van a lányáéval. Ezt pedig lánya kemény munkájának és személyi edzésének köszönheti.

Jen Selter és a táplálkozás

Táplálkozása kis fehérje és szénhidrát tartalmú élelmiszer adagokat foglal magába a nap során. Mantrája a következő:

• kevesebb cukor, több gyümölcs

• kevesebb ásványvíz, több szénsavmentes víz

• kevesebb stressz, több alvás

• kevesebb szó, több tett.

Jen Selter szívesen fogyaszt magas kakaótartalmú csokit a hét folyamán, hogy korlátozza az édesség utáni vágyát. Vasárnap szívesen élvezi a fagyi ízét, mely az ő „cheat meal”-je. Edzés előtti felkészítője az Animal pump, amely elmélyíti edzéseit és az izomtömeg növekedését. Szintén használ tejsavó fehérjéket edzések után, amely segíti izmait a regenerálódásban és a fehérje gyors felszívódását.

Jen azon a véleményen van, miszerint a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ezért soha nem mond le róla. Reggel joghurtot fogyaszt zabpehellyel, gyümölccsel és földimogyoróval vagy toastokat tojásfehérjével. Elegendő vitamint és rostot fogyaszt gyümölcsök és zöldségek formájában, amelyek felturbózzák anyagcseréjét. Ebédre leginkábbb Cézár vagy görög salátát fogyaszt, esetleg pikáns tonhalat zöldségekkel.

Mindennapi étkezése 5 részre van bontva, amelyből az utolsó étkezésre legkésőbb este 7 órakor kerül sor, hogy ne terhelje meg a gyomrát éjszakára. Vacsorára tésztaféléket fogyaszt grillcsirkével és zöldséggel, esetleg steaket vagy sushit fogyaszt. Az egészséges étkezéshez a fiatal hölgy sétákat is iktat. Ahová teheti, gyalog megy és úgy gondolja, hogy 4 km naponta elegendő ahhoz, hogy kiformálja alakját.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

A legjobb fenék gyakorlat

Hatásos gyakorlat a tökéletes popsihoz szerinte az, amelyben háton fekve lábunkat magasra emeljük testünk jobb szögébe. Ezután felváltva tartjuk egyik lábunkat a másik alatt egészen a földig úgy, hogy ne érintsük meg a padlót. Jen állítja, hogy egyedül a kitartás és a kemény munka biztosítja számunkra a kívánt alakot.

Interview Jen Selterrel

Milyen érzés, hogy inspirációként szolgálsz a nőknek?

Wow. Ha így tekintek rá, fantasztikus érzés. Megtisztelve érzem magam, hogy inspirációként tartanak számon. Hasonlóan mint bárki másnak, nekem is vannak rossz napjaim, de tudom, hogy inspirálhatok másokat – ha még csak egy embert is valahol kint a világban.

Mi az amit szeretnél, hogy követőid tudjanak a tökéletesség eléréséről?

Az egyetlen, amit szeretnék, hogy az emberek tudatosítsák, hogy „tökéletes test” nem létezik. Ezt pedig a saját testemről is így gondolom. Hasonlóan a többi nőhöz, én is képes voltam számos dolgot megváltoztatni a testemen. Úgy gondolom, mindenkinek arra kellene törekednie, hogy legyünk saját magunk legjobb verziója, kívül és belül egyaránt. Nagyon sok dolog van a testemen, amit nem tudok megváltoztatni. Vannak viszont más dolgok, amiket kontroll alatt tudok tartani és ezért ezekre irányítom a figyelmem.

Milyen üzenetet szeretnél átadni az embereknek az Instagramodon?

Szeretném ha mindenki tudná – főleg a nők, hogy ez nem verseny. Úgy gondolom, közülünk mindenkinek fontos az önreflex, de az is, hogy elismerjük, hogy mindegyikünk egyedi szépséggel van megáldva. Mindenkinek meg kellene tanulnia azzal élnie, hogy azok vagyunk akik vagyunk és ennek alapján a legjobbat kihozni magunkból. Ezenkívül úgy gondolom, nem kell túl sokan foglalkoznunk azzal, mit gondolnak vagy mondanak rólunk mások. Fantasztikusak vagytok. Posztoljatok bármit amit szeretnétek és legyetek különbözőek. Mindenki tettetheti magát másnak, de csak te saját magad tudsz önmagad lenni.

Mi tesz téged ennyire magabiztossá?

Nem volt ez mindig így, viszont sikerült megtanulnom, hogy az önbizalom csakis belülről fakad. Túlságosan gyakran – főleg azokban a napokban, a szociális médiával és a kibernatikai zaklatással – azt hagyjuk, hogy a külvilág diktálja belénk, hogyan kellene látnunk saját magunkat. Igyekeztem megtanulni megszabadulni ezektől a külső zajoktól és a figyelmemet saját magam felé fordítani. Önbizalommal teli érzem magam, amikor tudom, hogy igazam van és hiszek az értékeimben, valamint érzem, hogy keményen dolgoztam, hogy amennyire csak tudok  a legjobb legyek. 

Nőtt az önbizalmad, amikor az Instagramod felkapott lett?

Igenis meg nem is. Egyik oldalról a figyelem nagyon hízelgő volt. A másik oldalról viszont a reflektorok bevonzották a legrosszabb fajta figyelem felkeltését is. Szélsőséges és kellemetlen kommentek. Senki sem tökéletes közülünk. Tudom, hogy messze állok a tökéletességtől, de mindenkinek vannak hibái. Ha valaki ezt nyilvánosságra teszi és emlékeztet titeket róla, nem egyszerű. Igyekszem ezért a pozitív dolgokra összpontosítani és a rajongóim támogatása is sokat segít.

Hogyan kezeled a negatív hozzászólásokat?

Mindig lesznek negatív kommentelők a közösségi oldalakon, amiket nem irányíthatunk. A legjobb amit tehetünk ellenük, az, hogy figyelmen kívül hagyjuk és nem vesszük magunkra őket. A pozitív hozzászólásoknak nagyobb ereje van, mint a negatívaknak. Szeretem a rajongóim interakcióit a Twitteren, Instagramon, Facebookon és snapchaten, az utálatot pedig egyszerűen figyelmen kívül hagyom.

Állítólag az édesanyád edzője vagy. Hogy halad a projekt?

Ez egy nagy boom volt! Edzeni az édesanyámmal hatalmas tapasztalat volt, figyelemmel kísérni a fejlődését pedig igazi inspirálás volt számomra. Jó munkamorálja van és ezt látni. Remélem, hogy úgy fogok kinézni mint ő amikor annyi idős leszek.

Találkoztál valamilyen akadállyal a közös edzésetek során?

Vele edzeni kihívás volt. A teste kicsit máshogy viselkedik mint az enyém és ezt mindig meg kell említenem. Másrészt pedig szórakoztató. Általában ő a főnök, az edzőteremben viszont én!

Mit gondolsz Jen Selterről? Inspirált téged? Amennyiben igen oszd meg másokkal is cikkünket vagy támogasd egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük