Fitness recept: sós cukkinis lepény, magas fehérjetartalommal

Fitness recept: sós cukkinis lepény, magas fehérjetartalommal

Szereted a cukkinit és tippet keresel egy könnyű, fitt snackre, amely tele van fehérjével? A cukkinis lepény ideális választás mindenki számára, aki inkább a sós ételeket és nassolnivalókat részesíti előnyben, egyúttal pedig odafigyel a napi kalóriabevitelre. Kóstold meg ezt az eredeti lepényt és pótold a fehérjét felesleges aggodalmak nélkül, hiszen egy adag csak 133 kalóriát tartalmaz. A lepényt friss zöldséggel, esetleg sonkával vagy tonhallal szolgálhatod fel. Jó étvágyat!

Hozzávalók: 

  • 1 nagy cukkini
  • 75 g ízesítés nélküli True Whey fehérje
  • 5 közepes méretű tojás
  • reszelt, alacsony zsírtartalmú mozzarella (opcionális)
  • 125 ml víz
  • 3 g só
  • 1 tk. fokhagymaolaj
  • olívaolaj spray

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete: 

Kezdjük a cukkini elkészítésével, amelyet alaposan mossunk meg és reszeljük le durvára. Hagyjuk egy tálban állni, körülbelül 5-10 percig, majd szárítsuk meg egy konyharuha segítségével. A tálban ezután keverjük el a tojást, a sót, a fűszert, a fehérjét és a vizet, végül pedig adjuk hozzá a megszárított cukkinit. Ha szeretnénk egy kicsit különlegesebbé tenni a receptet, akkor reszelt mozzarellát is hozzáadhatunk.

Alaposan keverjük el a tésztát, majd öntsük egy sütő formába, amelynek átmérője körülbelül 20×20 cm. Mielőtt beleöntenénk a tésztát, a formába tegyünk egy sütőpapírt vagy fújjuk be spray kiszerelésű olívaolajjal. A lepényt 175 °C-on süssük körülbelül 45 percen át, míg jól át nem sül a közepe. A felszeletelés előtt hagyjuk a lepényt legalább 10 percig hűlni. Jó étvágyat!

Sós cukkinis lepény magas fehérjetartalommal
Tápérték1 adagban (összesen 4 adag)
Kalória133
Fehérje17 g
Szénhidrát2 g
Zsír6 g

A sós finomság adagonként 133 kalóriával ideális snack vagy könnyű vacsora, amely után nem kell az elhízástól félni. Meggyőztünk, hogy kipróbáld ezt a könnyű fitt receptet? Ha elkészítenéd otthon, akkor mindenképp küldj róla nekünk fényképet. Ha tetszett a recept, akkor osszd meg másokkal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük