Ezzel győzd meg a barátnőd, hogy elkezdjen edzeni

Ezzel győzd meg a barátnőd, hogy elkezdjen edzeni

Kedves hölgyek, ha jó formában szeretnének lenni, ne féljetek az erősítő edzéstől. Dobjatok el minden előítéletet arról, hogy „nagydarab”, vagy Hulk női változata lesztek. Ha súlyzós edzés mellett döntötök, akkor ezzel csakis nyerhettek. Önbizalmat, önbecsülést és remek testet fogtok szerezni. Igaz, hogy egy halom mítosz és félreértés létezik a női erősítő edzésekről. Megnézzük közelebbről és tisztázzuk, hogy miért érdemes erősnek lennetek.

Miért fontos, hogy erősek legyetek?

Anyagcsere és izmok

Rögtön az első és talán a legfontosabb dolog, amit meg kell említenünk, hogy hogyan hat a súlyemelés a zsírégetésre. Minél több izommal rendelkezik egy nő, annál több kalóriát fog elégetni nyugodt helyzetben. Így végsősoron az izmok felgyorsítják metabolizmust, aminek eredményeképpen hatékonyabb a zsírvesztés.

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Egészséges csontok

Számos tanulmány igazolta, hogy a rendszeres súlyemelés növelheti a csontsűrűséget. Ha 20 vagy 30 évesek vagytok, valószínűleg nem sokszor gondoltok a csontjaitokra, de egy nap majd muszáj lesz. Csak képzeljétek el el, milyen büszkék lehettek majd magatokra amiatt, hogy már azelőtt elkezdtetek foglalkozni csontjaitok sűrűségével, mikor még nem is tudtátok, hogy kell.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Függetlenség

Ha erősek vagytok, akkor minden könnyebb. Gondoljatok vissza a bútorra, amit át kellett helyeznetek, de senki sem tudott segíteni, vagy a nehéz, teli dobozokra költözésnél. Ezt most egyedül is meg fogjátok tudni oldani. Vagy mi lesz azzal a 15 teli szatyor élelmiszerrel, vagy a „must have” ruhával? Az autóból egy mozdulatra már otthon is lesz! És ezt mind egyedül! Nagyszerű érzés, ha nincs szükségetek arra, hogy valaki segítsen a nehéz bevásárlással. Egyedül is megfogjátok tudni csinálni, és ez a fajta erő megfizethetetlen.

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Önbizalom

Az erős nőkből csak úgy sugárzik az önbizalom, és ez fertőző. Hiszek abban, hogy ez abból a felismerésből ered, hogy a konditeremben látványos teljesítményt nyújtanak. Az önbizalom nagyon vonzó, és az edzésből eredő önbizalom az élet minden aspektusába beleolvad. Jegyezzétek meg, ha a konditeremben meg tudjátok csinálni, az életben is meg tudjátok.

Hormonok

A legtöbb nőnek egyszerűen nincs olyan tesztoszteron szintje, amelyik szükséges ahhoz, hogy nagyra nőjön. Ezenkívül azok a nők, akik hatalmas izomtömeggel rendelkeznek, amiket az újságok címlapjairól vagy a Google keresőből is ismerhetünk, valószínűleg hormonokkal doppingolják magukat. Amíg mindannyiunk más-más genetikával rendelkezik, és egyesek hajlamosabbak a nagyobb izomtömeg felvételére mint mások, érvényes az az általános szabály, hogy tömegelni kell ahhoz, hogy termetesek legyetek.

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Kérdezzetek meg bármilyen testépítőt, és biztosan ő is megmondja, hogy az izomtömeg felszedése egyáltalán nem könnyű feladat. Attól nem lesztek a Hulk női verziója, mert saját testsúlyotokkal vagy súlyzókkal végeztek guggolásokat, hanem olyan hátsótok lesz, amilyet megérdemeltek.

Edzés modell

Ugyanabban a szellemben mint a genetika, az edzés módja is fontos szerepet játszik  abban, hogy hogyan fog fejlődni a testetek. A hipertrófia (izomtömeg növekedése, amely befolyásolja a nagyságot) nem olyan könnyű, ahogy gondolnátok. Rengeteg testépítő hihetetlenül keményen edz, hogy biztosak legyenek abban, hogy az edzéstervük elősegíti a maximális izom növekedést olyan rövid időn belül, amennyire csak lehetséges.

Még egy nő sem, aki súlyzókkal edz, nem panaszkodott amiatt, hogy túl nagyra nőtt volna. A legtöbb nő heti háromszor, vagy akár ötször edz, és általában guggolást, kitöréseket, felhúzást, evezést, fekvenyomást, kettlebell edzést, vagy intervallum edzéseket.

Ezzel meggyőzitek a barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Az a legfontosabb, hogy minél több kombinált gyakorlatot végezzetek a teljes testre úgy, hogy támogassétok a sovány izomtömeg növelését és ezzel együtt csökkentsétek a zsír mennyiségét. Ha nem versenyre készültök, nincs szükségetek az izomcsoportok izolálására és azok növelésére.

Természetesen az étkezési szokások is számítanak, és a tömegnövelő fázis egészen máshogy néz ki, mint egy szolíd táplálék protokoll a nők számára akik testzsír csökkentő programban vesznek részt. A lényeg az, hogy az edzések és étkezések módja fogja befolyásolni a test fejlődését. A teljes test edzésprogram, és a fehérjékben, zöldségben és egészséges zsírokban gazdag étkezés a zsírcsökkentés és az erő növelésének a hatékony módja a legtöbb nőnél.

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Hogyan kezdjük?

Talán sikerült meggyőznünk titeket. Talán most tényleg azon gondolkoztok, hogy leugrotok a futópadról és elkezdetek súlyokat emelni. De hogyan is kezdjetek neki?

A következő egy hetes 3 edzésprogram a tökéletes kiinduló pont a kezdők számára, hogy felfedezzék potenciális erejüket és elkezdjék átformálni testüket. Javasoljuk, hogy minden edzés dinamikus mozgással induljon, hidakkal, plankkel és török felállással. Ezért most álljatok fel, és induljatok el álmaitok után!

„A” edzésterv

• guggolás kétkezes súlyzóval: 5-8 ismétlés

• merevlábú felhúzás súlyzórúddal: 8-10 ismétlés

• nyomás lendülettel: 8-10 ismétlés

• kardio köredzés: 5-8 ismétlés

Kardio edzés saját választás szerint: 30 mp sprint, 60 mp pihenés vagy szabad tempó

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

„B” edzésterv

• felhúzás súlyzórúddal: 6-8 ismétlés

• fekvőtámasz: 8-10 ismétlés

• kettlebell hinta: 15-20 ismétlés

• kardio köredzés: 5-8 ismétlés

Kardio edzés saját választás szerint: 30 mp sprint, 60 mp pihenés vagy szabad tempó

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

„C” edzésterv

• kitörés hátra: 8-10 ismétlés (mindkét oldal)

• húzódzkodás segítséggel: 5-8 ismétlés

• guggolás felugrással: 5-8 ismétlés

• kardio köredzés: 5-8 ismétlés

Kardio edzés saját választás szerint: 30 mp sprint, 60 mp pihenés vagy szabad tempó

Ezzel meggyőzitek barátnőtöket, hogy elkezdjen edzeni

Mit gondoltok? Kipróbáljátok ti is az erősítő edzést? Reméljük esélyt adtok a súlyzóknak és megosztjátok velünk véleményeteket hozzászólásban. Ha tetszett a cikk tartalma, vagy ha úgy gondoljátok, hogy ismerősötöket, barátnőtöket is meg tudjátok győzni arról, hogy elkezdjen edzeni, támogassátok egy megosztással.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük