A nők 9 problémája a fitnesz világában, amelyekről mindenki hallgat

A nők 9 problémája a fitnesz világában, amelyekről mindenki hallgat

Nem fér kétség ahhoz, hogy formába hozni magad hihetetlen siker. Egy napon, hónapok vagy évek kemény harca után felébredsz és rájössz, hogy jól nézel ki, jobban érzed magad és olyan erőd van, amelyről lehet, hogy nem is álmodtál. És ez a történet vége, a csodák birodalmát pedig elérted… Ugye?

Bárcsak! Az igazság viszont az, hogy az új, hihetetlen tested és önbizalmad – számos új komplikációt hozhat magával – vannak amelyek kínosak, vannak amelyek viccesek, sőt néha mindkettő. Némelyekre az edzőteremben, másokra az öltözőben kerül sor, sőt vannak olyanok is amelyek közelebb állnak más emberekhez, mint hozzád – a végén viszont valamilyen rejtélyes okból, mégis a Te problémádként végzik. Annak ellenére, hogy a fitness modell hölgyek néhányat átélhettek belőlük, sosem halhattál róluk, mivel ezekről a problémákról soha senki sem beszél!

Annak érdekében, hogy jobbá tegyük a fitnesz világát, néhány ilyen problémát a napvilágra hozunk. Ha néhány ehhez hasonló probléma Neked is az eszedbe jutna, írd be az oldal alján található hozzászólások szekcióba!

1. Probléma – A tested hozzászólások tárgyát fogja képezni

Elég, ha felvillantasz egy kis izmot, és hirtelen senki – a férfiak és a nők sem lesznek képesek eldönteni, hogy tisztelnek, megriadtak tőled vagy szeretnek. Mindenesetre, a tested innentől kezdve elemzések, beszélgetések és hozzászólások tárgyát fogja képezni. Jó néhány ezek közül hízelgő lesz, bár néha kicsit furcsák is lesznek („Te jó ég Te lány, ezek a karok!”).

9 probléma a fitness világban:A tested hozzászólások tárgyát fogja képezni

De ne hagyjuk magunkat félrevezetni. Mindig lesznek olyanok, akik túlságosan nyitottak és pontosan elmondják, hogy mit gondolnak a testedről, mint pl. „sose találsz magadnak férjet, ha Te is úgy fogsz kinézni mint egy férfi”. Mivel tudjátok, rendkívül vonzónak lenni minden nő életének felülmúlhatatlan értelmét jelenti.

Erősítsetek minden nap, edzett nővéreim. Minden nap egy kicsit erősebbek vagytok, mint azok, akik meg akarják gátolni, hogy edzőterembe járjatok.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

2. Probléma – Nem lesznek méretben jók a ruhák

Tényleg ez a pont a fitnesz lét egyik legzavaróbb része. Az olyan nők számára, akiknek kerek a fenekük és vékonyabb a derekuk, egyszerűen nem gyártanak ruhákat. Nem gyártanak olyan ingeket, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy beleférjen az összes bicepsz, amely nagyobb, mint Kate Moss csuklója. És bizonyosan nem gyártanak olyan ruhákat, amelyekbe beleférnek azok a „bad ass” hátizmok, amelyeken annyira keményen dolgoztál.

Ha nem rendelkezel Heidi Klum formáival, a próbafülkék egészen depresszív hatásúak lehetnek. Ha képes vagy olyan nadrágot találni, amely nem áll el a derekadtól, akkor le a kalappal előtted. A megoldást a laza pólók és leggings nadrágok viselete jelentheti. Ezt a stílust pedig megtarthatod mindaddig, amíg újra be nem kopogtatnak a 80-as évek és nem kérik vissza az outfitjeiket.

3. Probléma – A kis mellek bizottságának a tagja

Létezik egy ok, hogy miért van a sebészeti mellnagyobbítás a női fitnesz világban annyira elterjedve. Ha voltak melleid még azelőtt, hogy belekezdtél a fitnesz utadba, légy felkészülve arra, hogy el kell búcsúznod tőlük.

fitness probléma a nőknél: kis mell

A kisebb melleknek viszont megvannak az előnyeik is. Végre elkezdhetsz olyan felsőket hordani, amelyben nem nézel ki (hogy is mondjam szebben), könnyűvérű nőnek. Viszont ha kisebbek a melleid és szélesebbek a vállaid, a bandeau bikinik viselete egy kész katasztrófa. Valójában minden váll nélküli ruhadarab hordása egy időzített bomba.

Ha ilyen problémával kell megküzdened, három lehetőséged van: spórolni a sebészre; kipróbálni az old school trükköket és a nyolcadik osztályos kitöméses módszert alkalmazni, vagy a mi kedvencünk: menni a céljaink után és megbékélni azzal, amink van.

A „Trapézok az új mellek” mozgalom élő és egészséges. Tehát erősítsd csak azokat a bicepszeket, kvadricepszeket és hátat. Új fantasztikus görbéid vannak, amelyek pótolják azokat az elveszetteket.

4. Probléma – Annyira nagyon éhes

Bár lehet, hogy furcsán hangozhat az ételre panaszkodni (#firstworldproblems), viszont a gyakori éhség néha idegesítő lehet.

9 női fitness probléma: állandóan éhes

Az izmok táplálása sok energiát vesz igénybe. Minél több izommal rendelkezel, a táplálkozás annál inkább teljes munkaidős állásnak tűnik.

Ha nagyon elfoglalt vagy, vagy bármilyen életstílussal rendelkezel, megfelelően enni szinte szenvedés lehet. Tényleg nem létezik rosszabb annál, mint amikor étel nélkül be vagy zárva valamilyen irodába és a gyomrod úgy dönt, hogy eljött az idő arra, hogy újra együnk. Ez aztán a megfelelő recept a vitákra, a dühös beszélgetésekre és egymás megbántására.

Lehet, hogy már valamikor készültél egy versenyre, vagy ha épp most készülsz rá, tudnod kell, hogy ilyenkor sokkal több ember pontosan meg fogja tudni, hogy mit gondolsz róluk. Tehát ha épp verseny előtt állsz, akkor minden tiszteletünk a Tiéd!

5. Probléma – Hónalj borotválása

Nem viccelünk. Tényleg. A bicepszed, mell- és deltaizmaid a hónaljad körül fonódnak össze. Ha ezek az izmok kicsik, a borotválás egy kevésbé nehéz feladat. Viszont, ha ezek az izmok megnőnek a hónaljhoz szinte lehetetlen borotvapengével eljutni.

9 probléma a fitness világban: hónalj borotválása

Néhány lány lehet fitt és izmos anélkül is, hogy ez problémát jelentene a számára, mások pedig megszenvednek ezzel a problémával. Úgy gondolom, hogy a szőrtelenítő társaságok teljesen figyelmen kívül hagynak egy jelentős marketing csoportot: a fitt lányokat.

6. Probléma – Viszi a stafétát

Egyáltalán nincs semmi baj azzal, hogy terjeszted a „jó szót” és segítesz a barátaidnak és a családodnak megtalálni az utat a fitnesz világában. Néha viszont magad is megérezheted a nyomást a környezeted részéről, ami kéz a kézben jár azzal, hogy jó formában vagy.

Egyáltalán nincs semmi baj azzal, hogy terjeszted a „jó szót” és segítesz a barátaidnak és a családodnak megtalálni az utat a fitnesz világában. Néha viszont magad is megérezheted a nyomást a környezeted részéről, ami kéz a kézben jár azzal, hogy jó formában vagy.

Mintha nem lenne elég fittnek maradnod, gyakran még azt is elvárják Tőled, hogy segíts másokon is. Még maga Márta néni is, akinek károsodott a csípője, színvak és csak kásás tápot fogyaszthat, elvárja, hogy írj fel neki egy programot, amivel legalább 5 kilót ledob. Sok szerencsét!

7. Probléma – Tönkrement kezek és bőrkeményedés

A súlyzók, állványok és egyéb kínzóeszközök teljesen tönkre tehetik a kezedet. Oh, szeretnél kezet fogni velem? Itt vannak az érdes kezeim fogd csak meg őket! Kipróbálhatod viszont az edzőkesztyűt, amely megvédi a kezeidet az olyan károsodásokkal szemben, mint a bőrkeményedés, vízhólyagok és horzsolások.

9 fitnesz probléma: bőrkeményedés

Reméljük, olyan helyen dolgozol, ahol a bőrkeményedésekre, vízhólyagokra és a kréta foltokra úgy néznek, mint a professzionális munkahelyi kopásra.

És nem csak a tenyereid fognak úgy kinézni, mint a hegyi férfiaknak vagy egy favágónak. Bármilyen lakkot is tegyél a körmödre, egy jó felhúzás után azonnal eltűnik. Nemrég láttam olyan nők Instagram fotóit, akik festett körmökkel edzenek. Ha vannak valamilyen tippjeitek vagy trükkjeitek, ha lehet, kérlek írjátok le a hozzászólások részben!

8. Probléma – Vizeleti problémák

A nőknek az egész világon, a szülés után problémáik lehetnek a vizeletmegtartással. Az ugrások, nehéz guggolások és az ugrókötél használata, a medencefenék egy veszélyes kísérletévé alakulhatnak át.

9 probléma a fitness világban: vizeleti problémák

És még ha el is kerülheted a kínos helyzeteket úgy, hogy elhagyod azon edzéseket, amelyeknél elveszted az ellenőrzést a tested felett, korlátoznod kell az edzőtermi tevékenységed. Ha hiába próbálkozol napi 100 000 Kégel-gyakorlattal az edzőtermen kívül, a fitt problémádra, fitt megoldásra lesz szükség. Nyeld le a büszkeséged és kérdezz meg egy tapasztalt edzőt vagy orvost, milyen kiegészítő gyakorlatot kellene bevezetned a medencealj részének a megerősítésére. Vagy használj higiéniai betétet és élj félelem nélkül! Hisz megvan az oka annak, hogy gyártják őket!

9. Probléma – Fitnesz csapat

Oké, ez a probléma tényleg nem olyasmi, amiről nem beszélnének, épp ellenkezőleg. Szintén nem egy olyan probléma, amely egy meghatározott nemre vonatkozik, viszont a női fitnesz világban egyre gyakrabban találkozhatunk vele, mivel sokkal kevesebb eszköz és közösség áll a rendelkezésünkre, amelyben részt vehetnénk.

Ha épp nem készülsz egy versenyre, a fitnesz iparában nagyon nehezen fog valaki sportolónak tekinteni. Nagyon sok olyan nő van, akik versenyeznek a powerliftingben, súlyemelésben, Strongmen-ben, Crossfit-ben és számos más erőversenyben, viszont ha nem rendelkeznek minimális zsírszinttel és flitter tangával, akkor nem számítanak.

Ne felejtsük el, hogy nagyon sok olyan sportoló létezik, akik erőt, időt és költségeket szentelnek a versenyekre, mások pedig egyszerűen csak úgy döntenek, hogy ez nem nekik való. Ez nem érint sem engem sem Titeket, épp ezért, nem kellene ezeknek az embereknek azt állítanunk, hogy a munkájuk felesleges. Mert nem az!

A fitnesz azért csodálatos, mert személyes. Az emberek célja nem az, hogy jobbak vagy rosszabbak legyenek, mint valaki más. Saját maguk leküzdéséről van szó. Tehát ahelyett, hogy csökkentenétek más nők érdeklődését valami iránt, amit a kondíció nem megfelelő típusának gondoltok, legyetek a fitnesz élet jobb követei!

női fitness edzés

Amit most csinálsz, a teljes ellentéte lehet annak, amit 10 év múlva fogsz csinálni, így maradj teljesen nyitott. Gyerünk és kölcsönösen biztassuk egymást, hogy boldogabb és egészségesebb emberek legyünk! Mindenki, aki csinál valamit önmagáért és a testéért, a tiszteletünket érdemeli és gyakran el sem tudjuk képzelni, mi mindenen kellett keresztül menniük.

Felismertétek magatok néhány problémában? Vagy esetleg kiegészítenétek még valamivel a listát? Osszátok meg a tapasztalataitokat és a véleményeteket a hozzászólásokban! Abban az esetben, ha tetszett a cikk, támogassátok egy megosztással!

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük