9 ok, miért edzzünk reggel

„Nem vagyok egy korai madár. Sokszor lusta vagyok, szeretek sokáig aludni és az ágyban heverészni.” Nektek is ismerős ez? Ti is ebbe a csoportba tartoztok? Lehet, hogy már gyerekként is az a Snoopy plakát volt kiragasztva a falatokon, amin ez állt: „Úgy gondolom, hogy allergiás vagyok a reggelekre.” És ez annyira beivódott az elménkbe, hogy ez a gondolat már szinte a személyiségünk része lett. De lehet, hogy nem.

Talán megpróbáltátok kiépíteni azt a szokást, hogy rendszeresen eddzetek, ám sajnos valahogy nem jött ez össze. Az esti edzés mindig nagy kihívás volt számotokra. Minden este túl sok a kísértés és az ok arra, hogy miért épp ma kellene kihagyni az edzőtermet és inkább beülnivalahová a barátokkal vagy ülni a TV előtt. Ebben az esetben akkor te igazi szakértője vagy a kifogásoknak, miért ne eddz és miért is nem fog ez működni.

Ha ezt eddig nem tudtátok, akkor idővel majd tudatosítjátok. Azt az időt, amit eddig lustálkodással töltöttetek, nagyon fogjátok sajnálni. Minden extra óra az ágyban azt jelenti, hogy egy évben 15 nappal többet aludtok. Változtatni akartok ezen? Akkor itt az ideje tenni ez ellen, és minden évben tovább élni. Épp a reggeli ébredés az ideális módja annak, hogyan vigyél be több edzést az életedbe.
Nézzétek meg az okokat, miért is kellene reggel korábban kelni és edzeni.


1. Szabaduljatok meg a stressztől

A rendszeres edzéssel kéz a kézben érkezik a stressz csökkenése is. Egyszerűbben birkóztok meg a napi stresszhelyzetekkel, és azzal, hogy a napot edzéssel kezditek, könnyebben meg is szervezitek az egész napotokat. A kevesebb stressznek köszönhetően jobban tudjuk irányítani az életünket, és ugyanúgy, ezt már ismeritek, egy jobb napnak köszönhetően több jót vonzotok be.

9 ok, miért eddzünk reggel

2. Legyen több energiád

Igen, ezt valahogy vártuk is, hogy épp ennél a pontnál fogtok megállni. És ez pontosan így is van. Azzal, hogy a délutáni órákban edzetek, megnövelitek az energiaszinteteket. Mondjuk az is igaz, hogy néhány ember jobban tud este edzeni (amit én személy szerint nagyra tartok), ám sokaknak nagyon nehéz motivációt találni az edzéshez, főleg egy nehéz és pörgős munkanap után.

Gondoljatok arra, hogy az ösztöneink a fotelhez fognak láncolni minket. És sajnos, a vízszintes pozício gyakran azt hozza magával, hogy többet eszünk és iszunk, ami biztos, hogy nem kedvez az egészségünknek. A reggeli edzéstől még több energiánk lesz, amely kitart az egész napra, ezáltal a stressz okozta helyzeteket is könnyebben áthidalhatjuk.

9 ok, miért eddzünk reggel

3. Aludjatok eleget

Természetesen, ha az edzés miatt reggel korábban fogtok felkelni, akkor korábban is kell majd lefeküdnötök. De az a klassz benne, hogy könnyebben fogtok tudni elaludni, és jobban is fogtok aludni. A nyugodt alvás kiegyensúlyozza az energiaszintünket, és sokkal jobban érezzük majd magunkat. Hát nem jól hangzik ez?

9 ok, miért eddzünk reggel


4. Mindenre figyeljünk oda

A következő dolog, amit észreveszünk majd magunkon, hogy mindenre odafigyelünk. Reggel normális időben ébredünk, mint egy normális ember, bármilyen idegeskedés nélkül érkeztek elkészülni, nem fogtok aggódni még amiatt sem, hogy dugóba kerültök. Így nem csak hogy több időt nyertek, ami szervezetebb lesz, de sokkal nyugodtabbak is lesztek.

9 ok, miért eddzünk reggel

5. Teljesítsünk jobban

Minden összefügg egymással. A jobban beosztott idő, a kevesebb stressz, a jobb érzés önmagunktól. Ennek köszönhetően a teljesítményünk is megnő. Biztos hallottatok már arról, hogy az edzés hat a legpozitívabban a személyes teljesítményre. Képesek lesztek világosan gondolkodni és nem fogtok szorongani a sok leadási határidő miatt sem a munkahelyen.

9 ok, miért eddzünk reggel

6. Legyetek kreatívabbak

A következő bónusz vagy előny a stresszcsökkentésben és az energianövelésben a növekvő kreativitás. Számos tanulmány kimutatta, hogy ha szabadabbak és kipihentek vagyunk, akkor a kreativitásunk is megnő. A tiszta fej helyet ad a kreatív gondolkodásnak.

9 ok, miért eddzünk reggel

7. Javítsatok a kapcsolataitokon

Nem titok, ha azt mondjuk, hogy az edzésnek köszönhetően a kedvünket is javítjuk. Ez az agyban lévő boldogsághormonok megnövekedett számának köszönhető, ami automatikusan javítja a közérzetet, és jobban fogjátok magatokat érezni. Az egyenes arányosság itt is életbe lép, ha boldogabbak vagyunk, akkor kedvesebbek is vagyunk, végsősoron a kapcsolataink a jó irányba változnak.

9 ok, miért eddzünk reggel

8. Legyetek egészségesek

Ezzel a sok bónusszal együtt, amit a reggeli edzés hoz magával, jár még egy jó dolog, mégpedig a jobb egészségi állapot. Minden, ami csökkenti a stresszt, az hatással van a fizikai állapotra is, mint ahogy a lelkiállapotra is.

9 ok, miért eddzünk reggel

9. Érezd magad megtörhetetlennek

Ha sikerül minden nap korábban kelned 6 héten keresztül, saját magatoknak bizonyítjátok be, hogy minden lehetséges. Tudni fogjátok, hogy minden változás az életetekben csakis a saját kezetekben van, és minden csak rajtunk áll. Próbáld ki te is. Kelj fel reggel korábban az edzés végett, és nemsokára megtörhetetlennek fogod magad érezni.

9 ok, miért eddzünk reggel

Ti mikor edzetek? Számotokra könnyű vagy nehéz a korai ébredés? Írjátok meg a tapasztalataitokat a cikk alatti kommentekben. Amennyiben tetszett a cikk, minden megosztásnak örülni fogunk.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük