Steven Seagal – akcióhős, a harcművészetek mestere és blues énekes

Steven Seagal – akcióhős, a harcművészetek mestere és blues énekes

Steven Frederic Seagal 1952. április 10-én látta meg a napvilágot az amerikai Michigan államban és már egészen kicsi korában rajongott a harcművészetekért, valamint a bluesért. 7 évesen kezdett el a harcművészetekkel foglalkozni, először Shito-ryu karatézott, majd aikidózott. 10 évvel később Japánba utazott, hogy a legjobb mesterektől tanuljon. A harcművészetek mellett angolt tanított. Nem sokkal később szorgalma hatalmas sikereket hozott: szép sorban fekete övet szerzett karatéban, judóban és kendóban. Mindemellett, ő volt az első amerikai Aikido Tenshin Dojo edző Oszakában. Büszkén mondhatja el magáról, hogy a 90-es évek egyik legtehetségesebb aikidósának tartják.

A harművészetektől a mozifilmekig

Steven Seagal
A fotó szerzője: Gage Skidmore
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steven_Seagal_by_Gage_Skidmore.jpg

Seagal a 30-as éveiben kezdett először a filmiparban dolgozni, az 1982-es The Challenge c. filmben harcművészeti koordinátorként tevékenykedett, majd hasonló szerepet töltött be a Soha ne mondd, hogy soha c. James Bond filmben is. Egyszer próba közben sikerült véletlenül eltörnie Sean Connery csuklóját is. Egyből főszerepet kapott a Nico – Törvényen kívül c. akciófilmben, melyben egy harcmester zsarut, Nico Toscanit játszotta. Az elkövetkezendő pár évben több produkcióban is szerepelt, többek közt az Ölve vagy halva, a Törvényre törve és a Halálra jelölve c. filmekben. Az 1990-es években vált igazi akciófilm színésszé. Sokan azonban úgy tartják, hogy karrierje legnagyobb csúcsát Tommy Lee Jones oldalán érte el a Száguldó erődben.

Steven Seagal sikertelen filmrendezői karrierje

A filmek világában a színészt azonban nem csak színészi és harcművészeti tehetségéről ismerik. A Lángoló jégben nem csak színészként, de rendezőként is megismerhette a világ. A film azonban nem hozta a várt sikereket, amit az is bizonyít, hogy a legrosszabb rendezőnek járó Arany-Málna díjat kapta. Seagalt utoljára az Utolsó küldetés, a Főparancsnok és a Törvényen túl című mozifilmekben láthattuk szerepelni.

A rajongóinak viszont még semmiképp sem szabad búcsút mondaniuk neki. Kiváló fizikumának köszönhetően nagy eséllyel láthatjuk még a mozivásznon. A kérdés inkább az, hogy melyik színész lesz hajlandó együttműködni vele, hiszen köztudottan nem könnyű vele dolgozni. Ugyanis nyíltan kritizál másokat a színpadon, becsméreli színésztársait és a stábot, sőt olykor még vitákba és verekedésekbe is keveredik a színpadon kívül. Nyílt titok az is, hogy kedve szerint átírogatja a forgatókönyveket. És mit mond ezekről maga Seagal?

„Úgy gondolom, ha profikkal dolgozom, egyszerű velem a munka. Számomra az jelent igazi nehézséget, ha olyannal kell együtt dolgoznom, akinek fogalma sincs mit csinál. Hisz ilyenkor a nevem és a hírnevem forog kockán.”

Steven Seagal
A fotó szerzője: Press Service of the President of Russia
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steven_Seagal_Russia_2016.jpg

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Seagal a zene iránti rajongásáról is ismert

Semmiképp sem szabad megfeledkeznünk Seagal zenei karrierjéről, mely 12 éves korában kezdődött, amikor megkapta élete első gitárját. Köztudottan mindig is imádta a bluest és ha egyszer rákezdett a hangszerével, teljesen átadta magát a műfajnak. 2005-ben jelent meg első Songs from Crystal Caver-re keresztelt debütáló albuma, melyen számai ezoterikus spirituális életfelfogását mutatják be. Végig hű maradt a zenéhez és diszkográfiája folyamatosan bővült. Ráadásul, hatalmas gitárkollekcióval is büszkélkedhet.

Steven Seagal szexuális vádak kereszttüzében

Steven Seagal
A fotó szerzője: ЖАРА ТВ
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Steven_Seagal_Emin_Agalarov_Zhara_festival_2018.jpg

A színész magánéletében is találunk pár érdekességet. Például különböző kapcsolatokból és egy dadával folytatott viszonyából összesen 7 gyereke született. Mostani feleségével, Erdenetuya Batsukh mongol színésznővel 12 éve házasok.

Támogatja a környzetvédelmet, Putyint és harcol az állatok jogaiért

Seagal nagyon fontosnak tartja a környezetvédelmet. Bár a rajongók tetszését túlzottan nem nyerte el vele, sokszor próbálta ezt a témát, valamint konzervatív politikai nézeteit belecsempészni filmjeibe. Azoknak az aktivistáknak a köreibe tartozik, akik harcolnak az állatok jogaiért és ő maga is számos állatot fogadott már örökbe. Mindemellett, rengeteg pénzt és időt szán a környezetvédelemre. És talán meglepődsz majd, de még a reinkarnációban is hisz.

Jól ismert tény, hogy több – név szerint – amerikai, szerb és orosz állampolgársággal rendelkezik. 2018-ban orosz nagykövet lett Amerikában. Nyíltan támogatja Putyint és országvezetési módszereit, sőt az orosz elnök barátjának tartja magát.

Csupán csak találgathatunk, hogy melyik irányba halad ezután a karrierje: a harcművészetek, a színészkedés, a zene vagy a politika felé. Népszerűsége azonban tagadhatatlan, főleg a 90-es évek környékén. Te mit gondolsz Seagal jövőjéről? Mi az, amit csodálsz benne és karrierjének melyik részével nem értesz egyet? Írd meg a véleményedet kommentben és ha tetszett a cikk, mutasd meg a barátaidnak is. Ki tudja, talán pont ők is Steven Seagal filmjein nőttek fel és szeretnének többet megtudni róla.

Források:

[1] Steven Seagal – https://www.biography.com/actor/steven-seagal

[2] Biography of Steven Seagal – https://www.liveabout.com/steven-seagal-profile-2307746

[3] Steven Seagal Official Website – http://stevenseagal.com/

[4] Great Falls Tribune – https://www.newspapers.com/image/?clipping_id=7931391&fcfToken=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJmcmVlLXZpZXctaWQiOjI0MzYxMDI4MywiaWF0IjoxNjE5NDM2OTQzLCJleHAiOjE2MTk1MjMzNDN9.XNdr1dDu5hfGw6wNgNdlfJTNDGLEhi0Fh_nEabv6NGk

[5] Steven Seagal Biography – https://www.thefamouspeople.com/profiles/steven-seagal-4156.php

[6] Steven Seagal Biography

[7]https://www.imdb.com/name/nm0000219/bio

[8] Who is he dating right now? – https://www.whosdatedwho.com/dating/steven-seagal

[9] Steven Seagal storms out of live interview after sexual assault questions – https://eu.usatoday.com/story/life/people/2018/10/04/steven-seagal-walks-out-interview-after-sexual-assault-questions/1528460002/

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük