Simeon Panda – fitness modell, aki a világ legbefolyásosabb influencerei közé tartozik

Simeon Panda – fitness modell, aki a világ legbefolyásosabb influencerei közé tartozik

A brit fitness influencer, Simeon Panda az egyik legbefolyásosabb fitness influencer a világon. Ezenkívül egy sikeres vállalkozó is. Övé a Just Lift nevezetű saját sportmárka, amelynek portfóliójában különböző fitness kiegészítőket és ruházatot találhatunk. Alakja a nehéz súlyok, valamint a clean eating étrend alapelveinek szigorú betartásának eredménye. Néhány év alatt szó szerint egy digitális birodalmat sikerült kiépítenie a közösségi hálózatokon, ahol 13 millió rajongó követi őt. Ez is az oka annak, hogy miért fektet olyan nagy hangsúlyt arra, hogy milyen képet mutat magáról.

Egy ciprusi luxushotel medencéje mellett készült fényképét a mai napig bánja, hogy közzétette. Ezzel ugyanis felkeltette a motivációs webhelyek érdeklődését, amelyek egy idézetet adtak ehhez a fényképhez. Ahogy a blogján kijelentette, nem nagyon szereti az ilyen motivációs idézeteket. Azt tanítja rajongóinak, hogy a sikert csak kemény munkával lehet elérni, amelyet ő is képvisel. A luxussal teli fényképeket és idézeteket nem tartja inspirálónak. Azt állítja, hogy nem a pénz hajtja, hanem az elégedett érzés, hogy képes leküzdeni a nehéz akadályokat vagy korlátokat.

Vékony alakja miatt kísérletezni kezdett az edzéssel

Fitness útja tizenhat éves korában kezdődött. Annak ellenére, hogy sportolt, magas volt, bosszantotta a vékony termete. Egy osztálytársán keresztül jutott el az edzéshez, aki otthon a garázsban dolgozott magán. Amikor meglátta az osztálytársa alakját, tanácsot kért, hogy hogyan tudna ő is ilyen alakot elérni. Még ugyanazon a napon vásárolt haza súlyokat, amelyekkel azonnal elkezdett edzeni. Lelkesen közelítette meg a gyakorlatokat, és nagyon gyorsan megértette, hogy az eredmények következetességet és kitartást igényelnek.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Amikor az első eredmények megmutatkoztak, örült, hogy a környezete dicsérte és ezzel nőtt a motivációja is. Az edzések megtanították neki, hogy becsületesen dolgozzon magán, amelyre a rajongóit is motiválja. Kedvenc izomcsoportja a hát. Az edzési rutinba elsősorban három gyakorlatot tanácsol betenni – guggolást, fekvenyomást és felhúzást. A guggolást tartja a legnehezebb gyakorlatnak, de ugyanakkor hozzáteszi, hogy ez hozza a legtöbb eredményt. Különösen a kezdők számára javasolja, hogy felejtsék el a fejlett technikákat, mint például a supersorozatokat vagy a dropseteket, és inkább az alapokra összpontosítsanak.

Heti hét nap edzés, pihenés nélkül

A Simeon Panda a piramis elv rajongója, vagyis növelni a súlyt és csökkenteni az ismétlések számát a sorozatban. Ugyanakkor felhívja a figyelmet az edzésterv fontosságára is, amelyhez hosszú időn át ragaszkodni kell. Ezt elsősorban kezdőknek ajánlja, akiknek türelmesnek kell lenniük az első eredmények eléréséig. Érdekes tény, hogy ő maga a hét minden napján pihenés nélkül edz. Nehéz súlyokat emelget és kardiót is végez. Nem mondja, hogy ilyen gyakran szükséges, de helyesnek tartja és napi szükségletének tekinti az edzőterem látogatását. A kemény edzés mellett az étrend nagyon szigorú betartását is támogatja. Egész évben próbál ragaszkodni a clean eating szabályaihoz, amelybe néha egy csaló étkezést is beiktat. Naponta 5-6 alkalommal eszik, étrendje főleg sok halból áll, mert könnyen elkészíthetők, emellett sok vörös húst, csirkét, tojást és zöldséget eszik.

Szteroidok fogyasztásával kapcsolatos ellentmondások

Simeon Panda azt állítja, hogy teljesen természetes. Annak ellenére, hogy a kemény munka hírnöke az edzés és az étrend terén, nem kerülték el a szteroid használatáról szóló gyanúk. Soha nem vallotta be és a nyilvánosság vádjai miatt pedig boldogtalan volt.

„Úgy érzem, hogy meg kell mutatnom az embereknek, hogy mit lehet elérni a természetes izomépítéssel, ha 110%-kal és helyesen csinálod.”

– Simeon Panda 

A kétkedőket többször is megpróbálta meggyőzni, hogy az alakja mögött csak becsületes edzés és szigorú étrend áll. Simeon Panda azzal érvelt, hogy részt vett a Musclemania versenyen, ahol az egyik feltétel természetes forma, és minden résztvevőnek szteroid teszten kell átmennie. Ugyanakkor hazugságvizsgálatot is készített, amely 98%-os pontossággal cáfolta, hogy Simeon hazudott volna a szteroidokkal kapcsolatos két kérdés során.

A kritikusok azonban nem csendesedtek el, de Simeon Panda mindazonáltal nem adta fel. Később kiegészítette a hazugságvizsgálat eredményeit egy szőrtüsző teszttel, amely a szteroid használatának befejezése után akár 90 nappal is képes kimutatni a használatot. Ezt a tesztet is sikeresen teljesítette. Ez azonban még mindig nem elég a kétkedőknek, mert szerintük tudott a teszt időpontjáról és hamarabb abbahagyhatta a szteroidok használatát. Mindezt és sokkal többet megtudhatsz az új videónkból, amelyben Ján Liška mutatja be Simeon Pandát. Utána ne felejtsd el megosztani velünk véleményedet.

Te mit gondolsz a népszerű fitnesz influencerről? Elhiszed, hogy természetes úton dolgozta ki az alakját, vagy a szteroidos változat felé hajlasz? Erősen reméljük, hogy tetszett ez a cikk, és boldogok leszünk, ha támogatod azt megosztással

Források:

[1] Simeon Panda – https://simeonpanda.com

[2] Simeon Panda Bodybuilder – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/simeon-panda/

[3] Simeon Panda Biography – https://www.thefamouspeople.com/profiles/simeon-panda-31845.php

[4] Phillip Ellis – Watch Bodybuilder Simeon Panda Break Down How He Built His Digital Fitness Empire – https://www.menshealth.com/fitness/a33379624/bodybuilder-simeon-panda-ct-fletcher-just-lift-fitness-empire/

[5] Who is Simeon Panda ? know more about MuscleMania Pro tag holder – https://www.funmansite.com/health-fitness/who-is-simeon-panda-know-more-about-musclemania-pro-tag-holder/

[6] Muscle Mania: Simeon Panda – https://musclemania.com/tag/simeon-panda/

[7] Simeon Panda: Beast Mode To Bodybuilder – https://blackdoctor.org/simeon-panda-beast-mode-to-bodybuilder/

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük