Floyd Mayweather: 50:0 pontszámmal egy igazi csoda a professzionális bokszban, még egyetlen meccset sem veszített el

Floyd Mayweather: 50:0 pontszámmal egy igazi csoda a professzionális bokszban, még egyetlen meccset sem veszített el

Floyd Mayweather
A fotó szerzője: Chamber of Fear
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Floyd_Mayweather,_Jr._June_2011.jpg

Floyd Joy Mayweather Jr. 1977. február 24-én született. Michiganből származik, egy birkózó fia és két profi bokszoló unokaöccse. Így ő is beleszeretett ebbe a sportágba, és azon kevesek közé tartozik, aki veszteségek nélküli karrierrel büszkélkedhet. Hihetetlen pontszáma 50:0. Az Instagramon bemutatott látványos életmódjáról is ismert, amelyet közel 30 millió rajongó követ. Floyd Mayweather élete tele van luxussal, drága ruhákkal, sportautókkal és magángépekkel. Ez nem volt mindig így, a bokszsztár szó szerint a semmiből dolgozta fel magát. Mi előzte meg a sikerét?

Droggal megpecsételt gyermekkor, melyben megváltás a boksz

Floyd Mayweather nem ideális környezetben nőtt fel. Az anyja drogfüggő volt, és gyerekként a saját bőrén tapasztalta meg, mi az a szegénység. Az apja sem mutatott jó példát, miután börtönben volt drogkereskedelemért. Ezért az ifjú Floyd gyermekkora nagy részét a nagymamájával töltötte.

Még be sem fejezte a középiskolát, már a sportra fordította a figyelmét. Hét évesen kapta az első bokszkesztyűjét. Ezért a boksz lett a menedéke a gyerekkorát kísérő problémák elől.

Egy jóképű bajnok

Floyd Mayweather 16 évesen tapasztalta meg első nagy sikerét a bokszban. Megnyerte az akkori Aranykesztyű Országos Bajnokságot. Azon kevés bokszolók egyike, aki büszke lehet sértetlen arcára, amiért Szépfiúnak is becézték. A legtöbb kollégáját betört orr, hiányzó fogak vagy más sérülések emlékeztetik az ütésekre.

De Floyd arca volt a bizonyíték, hogy nem veszít, és valóban meg tudja védeni magát a sztrájkoktól. Fiatalon az a megtiszteltetés érte, hogy részt vett az olimpián. Az aranyérem utáni vágya azonban megszűnt, amikor elvesztette az elődöntőt. Mindazonáltal elképesztő pontszámmal zárta amatőr pályafutását. Egyes források 84:6, mások 84: 8 vagy 84: 9 pontot közölnek. Mindegy is hogy, melyik adat igaz, mert valóban lélegzetelállító eredmények.

Egy legyőzhetetlen profi

Miután a profikhoz csatlakozott, Floyd Mayweather olyan bokszolóként vált híressé, aki nem veszít. Pályafutását úgy kezdte, hogy Roger nagybátyja volt az edzője, akit aztán Floyd apja váltott fel, miután kiengedték a börtönből. Azok az ellenfelek, akik az 1990-es évek második felében találkoztak Mayweatherrel a ringben, KO vagy TKO formájában vereségre voltak ítélve.

Floyd Mayweather
A fotó szerzője: pixabay.com
https://pixabay.com/photos/floyd-mayweather-jr-boxer-boxing-1212550/

Első bajnoki címét 1998-ban nyerte pehelysúlyban. Ez győzelmek és diadalmas pillanatok lavináját indította be. Floyd Mayweather 24 ellenfelet „iktatott ki” a világmérkőzéseken. Emellett számos Best Fighter ESPY díjat is nyert.

Ezek a termékek érdekelhetnek:

A Manny Pacquiao elleni meccs közönségrekordot döntött.

Floyd karrierjének egyik legnagyobb riválisa Manny Pacquiao fülöp-szigeteki bokszoló volt. Arról ismert, hogy ő az első bajnok a boksz történetében, akinek nyolc súlykategóriában sikerült címet szereznie. A Mayweather vs. Pacquiao hatalmas esemény volt, melyre 2015. május 2-án Las Vegasban került sor. Ez volt a történelem legnézettebb PPV (pay per view) mérkőzése, amelyre több mint 4,6 millió néző vásárolt és nézett meg.

A bokszolók összesen közel 900 ütést adtak egymásnak, és a harc 12 kimerítő meneten át tartott. Mint tudjátok, Floyd győzött. A meccs után a számláján jóváírt pénz összege hivatalosan nem lett megerősítve. A becslések szerint azonban egy elképesztő 180 millió dollár is lehetett. A magas elvárások és a marketing ellenére a legendás küzdelmet a gyengébb sportteljesítménye miatt kritizálták. Manny Pacquiao később elismerte, hogy megsérült a válla.

Nyugdíjasan Conor McGregort győzte le

Manny Pacquiao-val még évekkel később, a cikk időpontjáig nem volt visszavágó. Többször is felmerült, de Mayweathernek magának kellett volna azt mondania, hogy soha többé nem néz szembe a legendás filippínóval. Időközben sikerült véget vetnie szakmai pályafutásának.

A sportnyugdíjból visszatért a ringbe az MMA legendával, Conor McGregorral való meccs miatt. Ismétlem, ez egy nagyon beharangozott mérkőzés volt, amely eljutott a 10. fordulóig. Az ír harcos végül kemény ütést kapott a bokszbajnoktól, és a mérkőzés technikai KO-val zárult. Conor McGregor aztán a megállíthatatlan Floyd Maywather 50. zsákmánya lett (50:0).

Dollármilliók és hatalmas luxus

A Szépfiú profi boksz karrierjét dollármilliók, különc stílus és óriási luxus kísérte. Arról ismert, hogy drága ajándékokkal kényezteti gyermekeit, és gyémánt órákba meg ékszergyűjteménybe fekteti vagyonát.

Évente több ezer dollárt költ alsóneműre. Közismert, hogy csak egyszer használja, majd eldobja. Szereti mutogatni hivalkodó életmódját az Instagramon is. Azonban egyes rokonaitól származó források szerint, titokban jótékonysági támogatásokat is nyújt.

Floyd Mayweather
A fotó szerzője: So Max O
https://wordpress.org/openverse/image/979f2291-2ee7-472e-8076-9905dad610fc/

Többek között felajánlotta, hogy kifizeti a néhai afro-amerikai George Floyd temetését, aki a nem megfelelő rendőri beavatkozást követően halt meg. 2021-ben ismét visszatér a sportnyugdíjából, amikor is kiállítást rendez a youtuber Logan Paullal.

Ha érdekel Floyd Mayweather élete, és szeretnél többet megtudni róla, ne hagyd ki videónkat. A különböző részletek mellett, azt is megmutatod, hogy a legendás bokszoló mit használt a mérkőzésekre való felkészüléséhez, és mi nem hiányozhat az étlapjáról.

Ne feledd el kommentben megosztani velünk Floyd Mayweatherrel kapcsolatos véleményed.

Források:

[1] Floyd Mayweather – https://www.biography.com/athlete/floyd-mayweather

[2] Floyd Mayweather, Jr. – https://totallyhistory.com/floyd-mayweather-jr/

[3] FLOYD MAYWEATHER - I'M THE BEST EVER – https://lifebeyondsportmedia.com/floyd-mayweather

[4] Floyd Mayweather Biography, Facts, Childhood, Career, Life – https://sportytell.com/biography/floyd-mayweather-biography-facts-childhood-career-life/

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük