Fitness recept: Ropogós pizza, szeletenként mindössze 54 kalóriával

Fitness recept: Ropogós pizza, szeletenként mindössze 54 kalóriával

Ismersz bárkit, aki nem szereti a pizzát? Mi sem, ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy receptet, amivel mindenki könnyedén elkészítheti otthon is ezt az olasz finomságot. A finom tésztához nincs más dolgod, mint összekeverni néhány alapanyagot; ezután jöhetnek a feltétek – nagyszerű ízeket alkothatsz sonkával, sajttal és zöldségekkel. Ha nem tudsz dönteni, mit rakj rá, vegyél tippeket receptünkből. Mi a ketchup, az olívabogyó, a paradicsom és a mozzarella mellett döntöttünk. Ezt a kombinációt az ízlelőbimbóink hagyták jóvá.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a feltéthez

Ropogós pizza, szeletenként mindössze 54 kalóriával – összetevők

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban. Öntsd hozzá  a tejet, és kézzel dolgozd össze, hogy tömör, nem ragadós tésztát kapj. Ha van időd, tedd a hűtőbe pár percre. Ezután a tésztából formázz labdát, majd egy enyhén lisztes sodrófával vagy kézzel nyújtsd vékony kör alakúra, aminek az átmérője nem nagyobb, mint a serpenyő, amin megsütöd. A tészta egyik oldalát süsd, amíg el nem kezd puffadni. Ezután ne fordítsd meg, hanem vedd le a serpenyőt a főzőlapról. Kend a tésztára a ketchupot, és tedd rá a feldarabolt olívabogyót és paradicsomot, majd jöhet a reszelt mozzarella, és végül szórd meg az egészet a szárított bazsalikommal.

Ropogós pizza, szeletenként mindössze 54 kalóriával – elkészítés

Ha ez megvan, már csak meg kell sütnöd. Ha a serpenyő sütőbe tehető, egyszerűbb a dolgod. Ha nem, a pizzát át kell raknod egy sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd a félkész pizzát a sütőben 220°C-on körülbelül 5-10 percig. Ha a mozzarella szépen beterítette a pizza felületét, kész is vagy. Mielőtt nekilátsz, díszítsd friss bazsalikommal, hogy igazi olasz íze legyen a pizzának.

Ropogós pizza, szeletenként mindössze 54 kalóriával
Tápérték1 szelet (összesen 8 szelet)
Energia54 kalória
Fehérje3 g
Szénhidrát7,5 g
Zsír1 g
Rost1,5 g

Nem kell többé olasz étterembe menned, ha pizzát akarsz enni; ezt a finomságot könnyedén és gyorsan elkészítheted otthon is. A legjobb benne, hogy egy szelet csak 54 kalóriát tartalmaz.

Oszd meg elkészült pizzáidat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashteggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük