Fitness recept: fahéjas tekercs sütőtökből

Fitness recept: fahéjas tekercs sütőtökből

Receptjeinkben általában szeretünk ízletes és könnyen beszerezhető összetevőket használni, de szükség van a testünk számára előnyös minőségű és kiegyensúlyozott tápértékekkel rendelkező összetételre is. Ennek megfelelően készült ez az új, ízletes recept is. Kóstold meg a sütőtökpüréből készült finom fahéjas csigánkat, amelyeknek mindenképpen szerepelnie kell a novemberi menüdben!

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

Sütőtökpüréből készült fahéjas csiga hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először a tésztát készítjük el – összekeverjük a lisztet szódabikarbónával, cukorral és a fahéjjal. Ezután adjuk hozzá a sütőtökpürét, tejet és készítsünk egy enyhén ragadós tésztát. Ha a tészta túl ragadós, adj hozzá egy kis lisztet. Nyújtsuk ki a tésztát sodrófával (ne túl vékonyra, különben elszakadhat) egy liszttel szórt deszkán téglalap alakúra. A sütőlap legyen mindig lisztes, hogy ne tapadjon hozzá a tészta. Kenjük el a tésztán a hűtött olvasztott vajjal, és szórjuk meg fahéjjal kevert cukorral.

Ezután tekerjük a tésztát kemény tekercsbe, görgetheted hosszában vagy szélességében. Mi szélességben tekertük fel, így kevesebb csigánk lett, de nagyobbak. Vágjuk ki a csigákat a tekercsből, kb. 3 cm vastagnak kell lenniük. A vágáshoz használj fogselymet vagy egy nagyon éles kést. Helyezzük a csigákat közvetlenül egymás mellé egy kis, olajjal permetezett sütőedénybe, és előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 12-15 percig süssük. Melegen tálaljuk őket, vanília pudinggal leöntve. Nyam-nyam!

Fitness recept: Sütőtökből készült fahéjas csiga
Tápértékek1 darabban (összesen 9 darab)
Kalória143
Fehérje3 g
Szénhidrát25 g
Zsír4 g

Kedvet kaptál tőlünk ezekhez az ízletes, sütőtökpüréből készült fahéjas csigákhoz? Ne habozz és készítsd el őket, vagy inspiráld barátaidat a recept megosztásával.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük