Fitness recept: gluténmentes vegán zsemle chlorellával

Fitness recept: gluténmentes vegán zsemle chlorellával

Ti is szerettek pékárut reggelizni, vagy esetleg salátához köretként fogyasztjátok? Akkor biztos sikerül meglepnünk Titeket a tápláló fitt gluténmentes vegán Chlorellás zsemlék receptjével, melyek a szuper ízen kívül 15 g fehérjét is tartalmaznak. Lássunk is hozzá!

A tészta hozzávalói:

  • 250 ml víz
  • 230 g quinoa
  • 70 g kókuszliszt
  • 60 g chia mag
  • 20 g por vagy 40 tabletta Chlorella
  • 15 ml kókuszolaj
  • 1-2 TK só
  • 1 TK szódabikarbóna
  • ½ citrom kifacsart leve

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

A zsemlék sütése előtti napon a quinoát egy tálba öntjük, felöntjük vízzel, és egész éjszakára beáztatva hagyjuk. Másnap a quinoát leszűrjük, majd hideg folyóvízzel átmossuk. Ezután a chia magot 125 ml vízbe áztatjuk, jó alaposan összekeverjük, és addig hagyjuk állni, míg a keverékből sűrű géles anyagot nem kapunk.

A quinoához hozzáadjuk a 125 ml vizet, a kókuszolajat, citromlevet, sót, szódabikarbónát, az elkészített Chlorella port, és mindent jó alaposan összekeverünk. Ha nincs por állagú Chlorellátok, ne aggódjatok, a tablettás Chlorellát is nyugodtan felapríthatjátok lágy porrá egy kávédaráló vagy hagyományos robotgép segítségével. A keverékhez ezután hozzáadjuk a chia magból készült gélt, a kókuszlisztet, és az egészet addig keverjük, míg a tészta össze nem áll.

A tésztát 5 egyforma részre osztjuk, golyó alakúra formáljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A sütőt 180 °C-os hőmérsékletre melegítjük elő, és a megformált zsemléket szükség szerint 50 percig – 1 óráig sütjük. Egy hurkapálca segítségével tesztelhetjük, hogy a zsemlék alaposan megsültek-e. Próbáljuk a tészta közepébe szúrni, így azonnal látható, hogy a tészta alaposan megsült-e. Ha a tészta nem ragad a hurkapálcához, a zsemléink elkészültek. Tálalhatjuk magában, humusszal, vagy köretként könnyű salátákhoz. Élvezzétek a szuper ízt!

Fitness recept: gluténmentes vegán zsemle chlorellával
Tápértékek1 zsemlében (összesen 5 zsemle)
Kalória290
Fehérje15 g
Szénhidrát36 g
Zsír7 g

Bízunk benne, hogy inspirált titeket a fitt gluténmentes vegán Chlorellás zsemle receptje, és hamarosan ti is elkészítitek a kedvenc salátátokhoz. Ne csak ti próbáljátok ki a receptet, de osszátok meg a barátaitokkal is.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük