Fitness recept: fehérjés banánkenyér

Fitness recept: fehérjés banánkenyér

A banánkenyér népszerű csemege, amelyet szinte mindenki próbált már otthon sütni. Okos megoldás a túlérett banán felhasználására, miközben valami finomság lesz belőle. A mai receptben úgy döntöttünk, hogy fehérjét és 0%-os görög joghurtot adunk hozzá, hogy növeljük a fehérje mennyiségét, és ezt a „nasit” kiegyensúlyozott csemegévé alakítsuk, amit megehetünk egy kávé mellett. Te is elkészíted?

Hozzávalók:

Fehérjés banánkenyér - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Vegyél 2 banánt (a harmadikat egyelőre tegyük egy kicsit félre), és keverd össze a tojásokkal simára. Ezután add hozzá a görög joghurtot, a mandulavajat, a vanília kivonatot, és alaposan keverd össze, hogy a hozzávalók jól összeálljanak. Ezután szitáld a keverékhez a liszteta fehérjéta kókuszcukrota fahéjat és a sütőport. Ezután keverd át újra, jó alaposan. Végül add hozzá a tésztához a pekándiót durvára aprítva és ⅔ tábla tört étcsokoládét vagy csokoládé aromát. Tegyél félre egy kicsit a csokiból. Végy egy téglalap alakú tepsit, béleld ki sütőpapírral, vagy permetezd be az olaj spray-vel, majd öntsd bele a keveréket. A maradék banánt hosszában vágd fel, és tedd a tészta tetejére. Ezután szórd rá a maradék csokoládét.

Fehérjés banánkenyér - Elkészítés

Tedd a tésztát 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 45-55 percig. Használj egy fogpiszkálót, hogy megnézd átsült-e már. Ha kész, a tészta nem tapad már hozzá a fogpiszkálóhoz. Mindenképp hagyd lehűlni, mielőtt felszeleteled. Jó étvágyat!

Tippünk: A BIO Cocoa & Maca Drink kakaóitalunkkal együtt fogyasztva a legfinomabb.

Fehérjés banánkenyér
Tápértékek1 adagban (összesen 12 adag)
Energiatartalom177 kcal
Fehérje7 g
Szénhidrát20 g
Zsír7 g
Rost3 g

Videó a recepthez: fehérjés banánkenyér

A fehérjés kenyér kiváló tízóraira, reggelire vagy desszertként. Ha egy nagyobb étkezés részévé szeretné tenni, javasoljuk, hogy fogyaszd túróval, és kenj rá egy kis dióvajat.

Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi hálózatokon és taggeld # gymbeamhu.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük