Fitness recept: Fahéjas sajttorta

Fitness recept: Fahéjas sajttorta

Van olyan, aki nem szereti a sajttortát? Legújabb receptünk ennek a finomságnak a karácsonyi változata, amely az ünnepi csemegék ízét juttatja eszedbe, hiszen nélkülük nem is december a december. A torta elkészítésékor minden rétegben felhasználhatjuk limitált kiadású, fahéjas tekercs ízesítésű kesuvajunkat, hogy a desszert igazán tökéletes legyen. A karácsonyi finomságokra nem jellemző magas fehérjetartalom téged is garantáltan rabul ejt. Lássunk is neki!

Hozzávalók a tortaalaphoz:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók a feltéthez:

Fahéjas sajttorta – Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Először a sajttorta alapját készítjük el. Törd össze a kekszeket kis darabokra (használhatsz robotgépet), és add hozzá a fahéjas tekercs ízesítésű kesuvajat.

Fahéjas sajttorta – alap

Alaposan keverd őket össze. Egy kenyérsütő formába fújj az olajból vagy béleld ki sütőpapírral. Tegyél félre 2 evőkanálnyi tortaalap-keveréket (a rétegezés során kell majd felhasználnod). Egy kanállal vagy kézzel nyomd az alapkeveréket a forma aljába. Helyezd a formát 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd kb. 10 percig.

Fahéjas sajttorta – tortaalap

Amíg sül, habverővel keverd össze a túrót, a tojást, a fehérjét és néhány csepp vaníliás ízesítőt. Ezután add hozzá a fahéjas tekercs ízesítésű kesuvajat, és az egészet alaposan dolgozd össze.

Fahéjas sajttorta – krém

Ezután a sajttortakrém felét öntsd a megsült alapra. Szórj rá egy kevés alapkeveréket (oszd 6-7 kisebb halomba), amit az alap készítésekor félretettél.

Fahéjas sajttorta – rétegezés

Öntsd a maradék krémet az egész tetejére. Tedd a sajttortát 160°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 60-70 percig. Ha elkészült a torta, díszítsd a fahéjas tekercs ízesítésű kesuvajjal, kesudió-darabokkal és fahéjjal. Hagyd kihűlni, és már tálalhatod is.

Fahéjas sajttorta
Tápérték1 szelet (összesen 10 szelet)
Energia247 kcal
Fehérje21 g
Szénhidrát18,5 g
Zsír9,5 g
Rost1,5 g

Ez a fehérjében gazdag karácsonyi finomság téged is elvarázsol nagyszerű ízével és illatával. A receptet a limitált kiadású, fahéjas tekercs ízesítésű kesuvaj teszi tökéletessé. De ne aggódj akkor se, ha nincs belőle otthon – nyugodtan használhatsz helyette hagyományos kesuvajat.

Oszd meg elkészült sajttortádat a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük