Fitness recept: Cukkinis gofri

Fitness recept: Cukkinis gofri

Ha szereted az édes gofrit reggelire, akkor biztosan értékelni fogod ezt a sós változatot. A tésztát cukkiniből készítettük, így csodálatosan nedves és ízletes lesz. Csak rajtad áll, hogy mit teszel a gofrira vagy az mellé. Remekül passzol hozzá például a tükörtojás. De salátával vagy sonkával és sajttal is finom.

Hozzávalók:

Cukkinis gofri - Hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Tisztítsuk meg és reszeljük le a cukkinit, majd hagyjuk lecsepegni (azaz sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig, hogy kiengedje magából a felesleges vizet). Ezután nyomjuk ki belőle a folyadékot, és tegyük át a cukkinit egy tálba. Adjuk hozzá a tojást, a tojásfehérjét, a tejet, a parmezánt, a lisztet, a sütőport, a sót, és a fekete borsot.

Cukkinis gofri - Tészta keverék

Keverjük össze alaposan az összes hozzávalót a tésztához.

Melegítsük fel a gofrisütőt, fújjuk be főzőspray-vel, és süssük a tésztát aranybarnára (kb. 7-10 percig, a gofrisütőtől függően). A keverékből 3 darab gofrit tudunk készíteni.

Cukkinis gofri

Fedezd fel bestsellereinket:

Tápérték 1 gofri (3 gofri összesen)
Energia244 g
Fehérje15 g
Szénhidrát29 g
Zsír6 g
Rost7 g

Az már csak rajtad áll, hogy mit teszel a gofrira; mi parmezánnal szórtuk meg a miénket, és salátát tettünk mellé. Az ízeket kalóriamentes szószokkal is fokozhatod anélkül, hogy növelnéd a kalóriatartalmat.

Bátran oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük