Fitness recept: Almás morzsasüti

Fitness recept: Almás morzsasüti

Ez a csodásan édes desszert az alma minden szerelmesét rabul ejti. Elkészítése egyszerű, az eredmény pedig téged is levesz a lábadról. A ropogós tészta, a reszelt alma és a tojásfehérjével kevert krémtúró együttesen az ízek tökéletes harmóniáját teremti meg. Ha olyan finomságot keresel, amelyet kávé mellé, nassolnivalóként vagy egészséges reggeli részeként is fogyaszthatsz, az almás morzsasüti a tökéletes választás számodra.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 250 g reszelt alma
  • 50 g durvára vágott dió
  • 1 tk. fahéj

Hozzávalók a túrókrémhez:

  • 2 tojásfehérje
  • 30 g xilit
  • 150 g puha, zsírszegény krémtúró (quark)

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Keverd össze a lisztet a xilittel és a sütőporral. Add hozzá a tojássárgáját, a tejet és az olajat, majd dolgozd össze sűrű, nem tapadós tésztává. A tészta kétharmadát morzsold le, és nyomkodd egy sütőpapírral bélelt sütőtálca (20×20 cm) aljába. Egy tálban keverd össze a reszelt almát a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A keveréket egyenletesen oszlasd el a tálcára rakott tésztán.

Almás morzsasüti – elkészítés

Verd fel a tojásfehérjét a xilittel, amíg meg nem keményedik, és óvatosan forgasd bele a krémtúrót. Az elkészült krémréteget egyenletesen oszlasd el az almás rétegen, a tetejére pedig szórd rá a maradék tésztamorzsát.

Az előkészített desszertet helyezd 180 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 25 percig. Mielőtt felvágod, hagyd, hogy teljesen kihűljön.

Almás morzsasüti

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Tápérték

1 szeletben (összesen 16 szelet készíthető)

Energia123 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát12 g
Zsír6 g
Rost2,5 g

Ha szereted a gyümölcsös desszerteket, amelyeknek krémes és ropogós rétegei is vannak, ez a süti a tökéletes választás számodra.

Oszd meg az elkészült morzsasütit a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük