St.Marcus

A St. Marcus társaság székhelye Nagy-Britanniában van. A vállalat fő tevékenysége a Biltong, vagyis a szárított marhahús készítése, új és merész ízek előállítása. A St. Marcus már több, mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik. A sokéves becsületes munkának köszönhetően 2010-ben és 2011-ben a a St. Marcus elnyerte az ízvilág szerinti  "Legjobb Biltong" díjat. A társaság büszke a szakképzett henteseire, akik a legszebb és legjobb minőségű húsokat válogatják ki, valamint a leleményes alkalmazottakra, akik folyamatosan új fűszerkeverékekkel és ízekkel rukkolnak elő.

 

 

St.Marcus

 

 

A Biltong egy hagyományos szárított húskészítmény, amely hosszú múltra tekinthet vissza, már több, mint 400 éve létezik. A hollandok készítettek ilyen finomságot először, ugyanis rájöttek, hogy úgy tartósíthatják a nyers húst, ha azt ecetbe és sóba mártják. Így megőrízték a hús fehérjetartalmát és ráadásul nagyon jó íze lett. Dél-Afrikában a Biltong népszerű ínyencségnek számít. Nagyon hasonlít a szintén marhahúsból készült "Jerky"-re , hiszen ugyanúgy tiszta húsról van szó – rágósabb, sós, nem feldolgozott hús. A különbség az, hogy a Biltong szárítva van, nem pedig füstölve (mint a marhahúsból készült "Jerky").


 

Források