Halak - szardella

Halak egy olyan kategória, amely különféle hosszú eltarthatóságú haltermékeket foglal magában, különböző formákban. A halak a legnépszerűbb fehérje- és egészséges zsírforrások közé tartoznak, mint például az ómega-3 zsírsavak, amelyeket szervezetünk nem tud maga előállítani. Ennek köszönhetően a sportolók és az egészséges életmód minden támogatója étrendjének nélkülözhetetlen részét képezik. A kiváló tápérték mellett az ebbe a kategóriába tartozó valamennyi termék kiváló ízzel büszkélkedhet.

 Show more

A halkonzervek fajtái

Ebben a kategóriában a legnépszerűbb hal- és tengeri termékeket találjátok meg, melyeket otthon vagy utazás során is felhasználhattok a kedvenc ételeitek elkészítéséhez.

  • Hal sós lében: Ezeket a termékeket sós lében tartósítják, hogy élvezhessétek a természetes ízét. Ráadásul csak természetes zsírokat tartalmaznak, amit minden bizonnyal értékelni fognak mindazok, akik nagyon odafigyelnek a kalóriabevitelükre. Ilyen például a szardínia és a tonhal sós lében.
  • Hal olajban: Ezek a termékek valamivel több kalóriát tartalmaznak, de jellemzően karakteresebb ízűek, és magasabb az egészséges (telítetlen) zsírtartalmuk. A legnépszerűbb termékek a tonhal, a szardínia, és a makréla olívaolajban, vagy a tőkehalmáj.
  • Halsaláták: A saláták a halak mellett válogatott zöldségeket, gabonaféléket vagy hüvelyeseket is tartalmaznak. Összetettebb összetevőprofillal rendelkeznek, így kiválóan alkalmasak túrázásra vagy kalandokra. Remek választás a Mexikói tonhalsaláta.

Miért egészséges halat enni?

A hal vagy tenger gyümölcsei rendszeres fogyasztása az egészséges táplálkozás alapelvei közé tartozik. Ennek az az oka, hogy ez az egészségjavító zsírok, különösen az ómega-3 zsírsavak leggazdagabb forrása. Ezek számos fontos szerepet játszanak a szervezetben, és elősegítik a szív, az agy és a látás optimális működését. Ezeket azonban szervezetünk nem képes maga megfelelő mennyiségben előállítani, ezért fontos, hogy akár étrenden keresztül, akár táplálékkiegészítőkkel biztosítsuk a bevitelüket. A szakértők általában azt javasolják, hogy hetente legalább 2-3 alkalommal együnk halat. Ráadásul a halak kiváló tápértékkel is büszkélkedhetnek, mivel kiemelkedően nagy mennyiségben tartalmaznak jó minőségű fehérjét és zsírban oldódó vitaminokat (A, D, E, K).

Hogyan iktassátok be a halat az étrendetekbe?

  • A tonhal, a szardínia és más halfajták remek ízűek ropogós pékáruval, puffasztott rizsszelettel vagy extrudált kenyérrel.
  • Néhány perc alatt finom szendvicskrémeket is varázsolhattok belőlük.
  • Ezenkívül tökéletesen illenek salátákba, wrapokba, vagy poké tálakba.
  • Emellett felhasználhatjátok őket egy összetett meleg étel gyors elkészítésére kuszkusz, bulgur, quinoa, tésztafélék, vagy zöldségek kombinációjával.
  • Végül, de nem utolsósorban, ezek a termékek praktikus csomagolásban kaphatók, hogy utazásaitokra is magatokkal vihetitek őket, hogy mindig kéznél legyen egy gyors fehérjeforrás.
 Mutass kevesebbet
Nincs találat a keresett termékre.