A Tandoori csicseriborsó egy szuper egyszerű, egyetlen fazékban elkészíthető recept, ami után nincs tele a konyha koszos edényekkel. A felhasznált fűszereknek köszönhetően ez az étel egzotikus jellegű, amely már az első falatnál megérinti az ízlelőbimbókat. Csodálatosan passzol bármilyen körethez. Mi a Zero rizst választottuk, de kenyérrel is megkóstolhatod, vagy önmagában is fogyaszthatod – ahogy neked jól esik.
Hozzávalók a csicseriborsóhoz:
- 300 g fogyasztásra kész vagy konzerv csicseriborsó (lecsepegtetve)
- 250 g koktélparadicsom
- 70 g paradicsompüré
- 30 ml olívaolaj
- 10 g datolyaszirup
- 5 gerezd fokhagyma, meghámozva, egészben
- 1 tk só
- ½ paprika
- 1 tk. őrölt gyömbér
- 1 tk. őrölt kömény
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk cayenne bors
- chilipehely ízlés szerint
Hozzávalók a tálaláshoz:
- Zero rizs (ha épp nincs otthon, akkor használhatsz hagyományos rizst, csak az növeli az étel szénhidráttartalmát)
- bármilyen saláta
- salátaöntet ízlés szerint (kipróbálhatod a zero öntetet vagy a light majonézt)
- apróra vágott koriander a díszítéshez
- citrom vagy lime
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Az elkészítés nem is lehetne egyszerűbb. Tegyük a szükséges összes hozzávalót egy tűzálló tálba vagy edénybe, és alaposan keverjük össze.
Fedjük le fedővel (vagy ha nincs fedő, használjunk alufóliát), tegyük 170 °C-ra előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül 75 percig, amíg a paradicsom elkezd szétesni, és a fokhagyma megpuhul.
Sütés közben többször keverjük meg a masszát. Ha elkészült, egyszerűen csak vegyük ki a sütőből, és már tálalhatjuk is.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag köret nélkül (összesen 2 adag) |
---|---|
Energiatartalom | 431 kcal |
Fehérje | 15 g |
Szénhidrát | 50 g |
Zsír | 17 g |
Rost | 9 g |
Egyszerű, tápanyagokban gazdag és finom. Ez az étel pontosan ilyen. Ideális választás az egészséges és ízletes ételek kedvelőinek.
Nyugodtan oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása