Fitness recept: karácsonyi fehérjés kókuszkocka

Fitness recept: karácsonyi fehérjés kókuszkocka

Nem tudjátok elképzelni a karácsonyt édes kalácsok nélkül, de aggódtok a felesleges kalóriák miatt? Többé nem kell! Készítettünk nektek egy nagyszerű fitt, fehérjés kókuszos süti receptet, amely nagyszerű választás minden sportoló számára a karácsonyi nassolásra, lelkiismeret-furdalás nélkül.

Hozzávalók a tésztához: 

Hozzávalók az öntethez: 

  • 120 g főzőcsokoládé
  • 100 ml kókusztej konzervből (szilárd rész)
  • 50 g kókuszreszelék

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés menete:

Először készítsük el a tésztát. Válasszuk el a tojásfehérjét a sárgájától és verjük fel kemény habbá. Adjuk hozzá a sárgájához a xylitolt és a vizet, majd együtt verjük fel habosra. Ezután szórjuk hozzá a lisztet, a fehérjét, a sütőport, öntsük hozzá a tejet, majd mindezt együtt keverjük simára. Az elkészített keverékhez fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojáshabot és finoman keverjük át. Az így elkészített tésztát öntsük egy kisebb, 24 x 16 cm méretű tepsibe, amelybe sütőpapírt helyeztünk. A tepsit tegyük a sütőbe és süssük 180°C-on körülbelül 15 percig. Ahhoz, hogy kiderítsük, hogy már kész van-e a tészta, rendszeresen ellenőrizzük, és néha szúrjunk bele egy fogpiszkálót. Ha a fogpiszkálón ragadós anyag marad, a tészta még nem sült meg. A kész tésztát úgy ismerhetjük fel, hogy a tésztából kihúzott fogpiszkáló tiszta marad.

Amíg sül a tészta, készítsük el az öntetet. A kókusztej szilárd részét tegyük egy fazékba, és folyamatos keverés mellett forraljuk fel. Eközben törjük darabokra a csokoládét és tegyük egy tálba. A megfőtt kókusztejet öntsük a csokoládéhoz és hagyjuk 2-3 percen át állni, hogy elolvadjon a csokoládé. Végezetül alaposan keverjük el a krémet.

Ha már megsült a tészta, hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztát vágjuk fel szeletekre vagy kockákra, amelyeket ezután öntsük le a csokoládékrémmel. A második lehetőség, hogy felszúrjuk azokat egy fogpiszkálóra, és belemártjuk a csokoládé öntetbe. A csokoládéval leöntött szeleteket forgassuk kókuszreszelékbe, majd hagyjuk megdermedni a hűtőszekrényben. Jó étvágyat kívánunk!

Fitness recept: Karácsonyi, fehérjés kókuszkocka
Egy szelet tápértéke(összesen 15 szelet esetén)
Kalória113
Fehérje4 g
Szénhidrát13 g
Zsír5 g

Videó a recepthez: karácsonyi fehérjés kókuszkocka

Megpróbáljátok elkészíteni karácsonyra ezt az egészséges fehérjés kókuszkocka receptet? Írjátok meg nekünk kommentben, és ne felejtsétek el megosztani ezt a cikket.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük