Ez a recept tetszeni fog azoknak a szakácsoknak, akik a lehető legkevesebb piszkos edényt szeretnék főzés után. Ez az egyfazekas spagetti egy nagyszerű étel, amely nem hagy rendetlenséget a konyhában. Ízekben gazdag, így ha az olasz konyha rajongója vagy, ez egy remek tipp a következő ebédhez.
Hozzávalók:
- 400 g apróra vágott paradicsomkonzerv
- 200 g spagetti
- 150 g zero bolognai szósz
- 100 g csirkemell konzerv (opcionális)
- 10 g parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 piros paprika
- 1 hagyma
- főzőspray
- fekete bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- oregánó ízlés szerint
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés menete:
Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Vegyünk egy tepsit, fújjuk be főzőspray-vel, és tegyük bele a félbetört nyers spagettit, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a meghámozott és felaprított hagymát, az oregánót, a sót és a fekete borsot, és óvatosan keverjük össze az egészet.
Ezután adjuk hozzá a paradicsomkonzervet, a bolognai szószt, az apróra vágott paprikát és a csirkét. Szükség szerint öntsük fel vízzel, és keverjük össze az egészet.
Tegyük az előkészített keveréket a sütőbe, és süssük kb. 45-55 percig, amíg a teteje aranyszínű, a mártás pedig sűrű nem lesz. Sütés közben folyamatosan ellenőrizzük, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis vizet. A sütés idejének felénél jól keverjük meg. Ha kész, vegyük ki a sütőből, szórjuk meg parmezán sajttal, és tálaljuk.
Fedezd fel bestsellereinket:
Tápértékek | 1 adag hússal (összesen 2 adag) |
---|---|
Energia | 545 kcal |
Fehérje | 32 g |
Szénhidrát | 90 g |
Zsír | 5 g |
Rost | 6 g |
Szóval, sikerült elcsábítanunk téged ezzel a finomsággal, egy csipetnyi Olaszországgal?
Bátran oszd meg velünk az alkotásaid a közösségi médiában és használd a #gymbeamhu hashtaget.
Komment hozzáadása