Az Antipasto saláta egy ízletes étel, amely világszerte sok-sok étterem étlapján gyakran megtalálható. Ezért döntöttünk úgy, hogy ma kipróbáljuk, egy kis módosítással, hogy több fehérje legyen benne, így jobban passzol a kiegyensúlyozott étrendbe.
Hozzávalók:
- 200 g fehérjés tészta (használhatsz hagyományos búzából készült tésztát is, csak akkor más lesz az étel tápértéke).
- 100 g szárított paradicsom olaj nélkül
- 100 g szalámi (50 g fűszeres, 50 g klasszikus)
- 100 g mini mozzarella (light)
- 10 g balzsamecet
- 10 g reszelt parmezán
- 4 g olívaolaj
- 2 piros kaliforniai paprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 marék rukkola
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint
- egy csipet őrölt chili
Ezek a termékek érdekelhetnek:
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy az utasításoknak megfelelően megfőzzük a tésztát. Ezután öblítsük le a rukkolát, és tegyük félre. Kockázzuk fel a kaliforniai paprikát, a fokhagymát és az aszalt paradicsomot pedig vágjuk apróra. Csíkozzuk fel az összes szalámit, a mozzarelláról csöpögtessők le a vizet, és tegyők félre a golyókat. Ezután keverjők össze az összes előkészített hozzávalót egy tálban.
Ezután adjuk hozzá az olívaolajat, a balzsamecetet, a sót, a borsot és a chilit az előkészített hozzávalókhoz. Keverjünk jól össze mindent, majd óvatosan forgassuk bele a mozzarellagolyókat a tésztával együtt.
Végül tálaljuk a salátát egy tányéron, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.
Fedezd fel bestsellereinket:
Energiatartalom | 519 kcal |
Fehérje | 33 g |
Szénhidrát | 49 g |
Zsír | 19 g |
Rost | 10 g |
Ez a saláta hűtve is remek, így nyugodtan csomagolhatod a munkahelyi ételhordódba.
Ne gondolkozz, inkább oszd meg velünk alkotásaid a közösségi médiában és taggeld: #gymbeamhu.
Komment hozzáadása