Fitness recept: Túrókrémes profiterol

Fitness recept: Túrókrémes profiterol

Olyan könnyű desszertre vágysz, ami remekül néz ki, az íze pedig még annál is jobb? Akkor mindenképpen ki kell próbálnod a profiterolt. A puha, könnyű tészta és a tökéletesen habos krém kombinációja szó szerint elolvad a szádban. Garantáljuk, hogy nem fogsz tudni megállni egyetlen darabnál. Ha biztosra akarsz menni, készíts azonnal két adagot belőle.

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a krémhez:

Hozzávalók az utolsó simításokhoz:

Túrókrémes profiterol – hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítés:

Egy kis lábasban forrald fel a vizet egy csipet sóval és a vajjal. Add hozzá a lisztet, és keverd alaposan össze, amíg a tészta össze nem áll, és el nem válik a lábas falától. Tedd a tésztát robotgépbe, és a tésztahorog csatlakoztatásával dagaszd, amíg ki nem hűl. Egy kisebb tálban verd fel a tojást, majd fokozatosan add a tésztához, miközben a mixer dolgozik. A tésztának sűrűnek és nem túl ragadósnak kell lennie.

Fogj egy habzsákot díszítőcsővel, töltsd bele a tésztát, és egy sütőpapírral bélelt sütőlapra körkörös mozdulatokkal formázz kis tésztahalmokat, egymástól megfelelő távolságra.

Túrókrémes profiterol – elkészítés

Tedd a süteményeket 200 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.

Túrókrémes profiterol - sütés után

Sütés közben olvaszd fel a fehér csokit, és fokozatosan keverd bele a krémtúróba. Ezután add hozzá a fehérjeport, és alaposan verd fel a krémet. Töltsd a habzsákba, és töltsd meg vele a profiterolokat (a díszítőcsővel szúrj lyukat a süteménybe, és nyomd bele a krémet). Ha elkészült, tálalás előtt hagyd a hűtőben pihenni legalább 6 órán keresztül. Tálalás előtt olvaszd fel a csokoládét, és csorgass belőle mindegyik darabra.

Túrókrémes profiterol

Tápérték

1 darabban (összesen 25 darab készíthető)

Energia72 kcal
Fehérje4 g
Szénhidrát5 g
Zsír4 g

Ez a desszert könnyű tészta és finom krém keveréke, ami szó szerint szétolvad a szádban. Te ellen tudsz állni a kísértésnek, hogy ne csak egyet egyél?

Oszd meg az elkészült süteményt a közösségi médiában a #gymbeamhu hashtaggel.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük