Fitness recept: Sós karamellás blondie

Fitness recept: Sós karamellás blondie

Majdnem mindenki hallott már a csokis brownie-ról. Mi lenne, ha kipróbálnád helyette a finom blondie-t? Garantáljuk, hogy aki szereti a csoki, a magvak és a sós karamella kombinációját, ezt a desszertet is imádni fogja. Az elkészítése pofonegyszerű, így bárki könnyen elkészítheti.

Hozzávalók a tésztához:

A karamellhez szükséged lesz:

Sós karamella blondie - hozzávalók

Ezek a termékek érdekelhetnek:

Elkészítése:

Először készítsük el a karamellát. A kókusztejet, a mandulavajat és a kókuszcukrot keverd össze egy kisebb edényben. Forrald fel a keveréket és alacsony lángon főzd 5 percig. Végül adj hozzá egy csipet sót és hagyd a karamellát a hűtőben kihűlni (legjobb, ha éjszakára a hűtőben pihenteted). Hideg környezetben a karamella sűrűbb lesz.

Ezután elkezdheted a tésztát. Egy edényben verd fel a tojásokat a megolvadt zsírral és mandulavajjal. Majd egy másik edényben alaposan keverd össze az összes száraz hozzávalót – a cukrot, a tönkölybúzalisztet és a sütőport. Majd add hozzá a folyékony keveréket és alaposan keverd össze. Amikor csomómentes lesz a tészta, add hozzá a csokidarabokat vagy az étcsokit. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben (mi 20×20 cm-set használtunk) oszlasd el a tésztát. Összevissza csíkokban öntsd rá a karamella felét a blondie tetejére. Majd egy kanállal simítsd végig a tetejét, hogy egyenletesen befedje a sós karamella a nyers tésztát. Ezzel pedig márványos hatást érhetsz el.

Sós karamellás blondie - Márványozás

Süsd meg a blondie-t 15 percig 180 fokon. Miután kivetted, hagyd kihűlni és öntsd rá a maradék karamellát és óvatosan szórd meg durva szemű sóval és tálalhatod is.

Sós karamella blondie
Tápérték1 adag (összesen 9)
Energia224 kcal
Fehérje5 g
Szénhidrát18 g
Zsír14 g
Rost3 g

Szóval kipróbálod ezt a sóskaramellás blondie-t, vagy maradsz a klasszikus brownie-nál? Bátran oszd meg velünk a közösségi média oldalain, amit készítettél, és jelöld be a #gymbeamhu hashtaget.

Komment hozzáadása

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük